Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Parlamentului European pune presiune pe România în privința imigranților: 'Nu este problema unei singure ţări membre'

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a cerut fostelor state comuniste membre ale Uniunii Europene să-şi manifeste solidaritatea în ceea ce priveşte relocarea solicitanţilor de azil, relatează MTI.

Criza migraţiei "nu este problema unei singure ţări membre" şi ar putea fi rezolvată doar ca parte a unui efort de cooperare, declară Antonio Tajani, într-un interviu publicat miercuri de publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Citește și: Veste URIAȘĂ pentru România, de la Strasbourg: Șeful Comisiei Europene vrea organizarea unui summit UE la Sibiu! Când ar putea avea loc

Întrebat despre recenta hotărâre a Curţii de Justiţie a UE privind redistribuirea migranţilor, Tajani a spus că PE este gata să aducă Ungaria în instanţă pentru "încălcarea obligaţiilor UE".

Tajani a insistat că "fiecare ţară fostă comunistă membră a UE trebuie să ştie că solidaritatea nu este o stradă cu sens unic". El a spus că UE a ajutat aceste ţări să se debaraseze de rămăşiţele trecutului comunist şi "încă primesc mulţi bani" din fondurile structurale ale UE. "Acum este timpul ca aceştia să manifeste solidaritate", a spus Tajani, conform Agerpres.

Întrebat dacă premierul ungar Viktor Orban ar putea fi convins, preşedintele PE a afirmat că eforturile în acest sens trebuie să continue: "ceea ce înseamnă că trebuie să vorbim, să vorbim, să vorbim". Partidul Popular European - de care aparţin ambii politicieni - va avea discuţii intense cu privire la acest subiect, inclusiv cu Orban, a spus Tajani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.