Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DESCINDERI DIICOT la traficanții de 'iarbă': SUTE de kilograme de marfă, CONFISCATE

expresspress.ro
mascati

Descinderi la traficanții de droguri din România. Oamenii legii au confiscat sute de kilograme de marfă. Procurorii DIICOT Dâmboviţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa, au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Ilfov şi Prahova într-un dosar de trafic de droguri de risc, anchetatorii indisponibilizând 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, conform Agerpres.

Citește și: Guvernul a VOTAT - Măsuri SPECIALE pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, până la finele anului

Potrivit unor comunicate transmise, vineri, de IGPR şi DIICOT, doi bărbaţi de 52 şi 44 de ani sunt cercetaţi în acest dosar, anchetatorii reţinând faptul că, în primăvara anului în curs, aceştia au înfiinţat, pe raza judeţului Dâmboviţa, o plantaţie de cânepă cu conţinut ridicat de THC, pe o suprafaţă de aproximativ 6 hectare în localitatea Morteni, în scopul procesării şi extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieţei de consum.

"În cursul lunii septembrie, plantaţia a ajuns la maturitate, astfel că s-a trecut la recoltarea acesteia, folosindu-se de lucrători zilieri de pe raza localităţii în care a fost înfiinţată cultura. Plantele rezultate au fost transportate în vederea prelucrării neautorizate în două locaţii de pe raza judeţelor Ilfov şi Prahova", precizează sursele citate.

În urma descinderilor au fost ridicate 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335 de sticluţe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de seminţe de cânepă şi o tonă de masă verde care a fost sigilată corespunzător.

Conform DIICOT, unul dintre inculpaţi a fost reţinut pentru 24 de ore, instanţa dispunând ulterior măsura arestului la domiciliu, iar faţă de celălalt a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, al ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti şi Bucureşti şi SCCO Ilfov, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi "Matei Basarab" Ploieşti, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, precum şi IJJ Dâmboviţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.