Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderi DIICOT și Poliția Română, dosar în colaborare cu FBI: BESTII cu chip de om își exploatau sexual copiii

Pressalert.ro
Mascati

Polițiștii și și procurorii DIICOT au efectuat 19 percheziții în București, precum și în Ilfov, Prahova, Galați, Iași, Olt și Ialomița, la 15 persoane bănuite că și-ar fi exploatat sexual copii, în schimbul unor sume de bani, primiți prin transfer rapid, de la cetățeni străini, conform Mediafax.

Citește și: Ludovic Orban RĂSPUNDE acuzațiilor GRAVE făcute de PSD: Mi-a venit ca o mănușă invitația

Potrivit unui comunicat transmis de Poliția Română, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii DIICOT au efectuat, marți, 19 percheziții domiciliare, în București și în județele Ilfov, Prahova, Galați, Iași, Olt și Ialomița, la locuințele unor persoane bănuite de pornografie infantilă prin sisteme informatice, trafic de minori, viol, agresiune sexuală și corupere sexuală a minorilor.

Oamenii legii au fost puse în aplicare 15 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite, care au fost duse la sediul DIICOT – Structura Centrală.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2018, cei în cauză ar fi purtat prin intermediul unei aplicații (serviciul de mesagerie comunicare text, audio, video și schimburi de fișiere), mai multe conversații, cu mai multe persoane, cetățeni străini. Aceștia s-ar fi angajat în mai multe sesiuni video – audio în direct, prin intermediul aplicației, în timp ce și-ar fi exploatat sexual copii minori, în schimbul unor sume de bani, ce au fost trimise prin serviciilor de transfer rapid de monedă”, arată anchetatorii.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 13 hard-disk-uri, 3 unități de calculatoar, 13 tablete, 49 de telefoane mobile și 19 medii optice de stocare (CD, memory stick).

Activitățile au beneficiat de sprijinul FBI și Europol.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.