Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderi DNA la Teatrul Naţional din Craiova, în urma mai multor sesizări privind abuzurile conducerii

Digi24.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Mai multe verificări au fost făcute luni, la sediul Teatrului Național din Craiova, după ce trei angajați au depus sesizări privind abuzuri ale conducerii instituției de cultură, licitații truncate și lucrări supraevaluate, transmite Mediafax.

În sesizarea transmisă către DNA, către Curtea de Conturi și către Parchetul de pe lângă Tribunalul Craiova de către liderul de sindicat, Doru Ispas, directorul de producție Marian Mandache și șoferul Mircea Glăvanse vorbește despre licitații trucate, dar și despre abuzuri ale conducerii Teatrului Național din Craiova.

Una dintre acuzații este la adresa directorului general adjunct al teatrului, Gabriel Marciu Mihai, care ar fi obligat angajați ai teatrului să muncească pe domeniile sale, în timpul programului de lucru.

Liderul de sindicat al TNC, Doru Ispas, a declarat că ar fi vrut să resolve probleme direct cu conducerea Teatrului, dar nu a fost posibil.

„Am făcut o sesizare, care are trei capete de acuzare. Am sesizat niște fapte care s-au petrecut, o licitație trucată asupra mijlocului de transport cu microbuzul al teatrului, o lucrare supraevaluată la Sala I. L. Sârbu a Teatrului Național din Craiova, pentru îmbunătățirea tehnicii de scenă. Și pe deasupra, pune în pericol integritatea angajaților și a spectatorilor teatrului. S-au dat găuri în grinzile de rezistență ale plafonului sălii. În grinzile de rezistență n-ai voie să dai găuri. Totul e făcut cu o firmă apropiată de directorul nostru general adjunct, Gabriel Marciu Mihai, fără licitație. Dar vor constata procurorii. O altă chestie este luarea oamenilor angajați ai teatrului (tâmplari și mecanici) și duși la muncă pe proprietățile conducerii Teatrului Național din Craiova. Noi aveam, de exemplu, o premieră la sala mică și cu trei zile înainte, trei zile la rând, ei au luat oamenii la muncă din timpul programului", a declarat Ispas.

Citește și: Vremea schimbă foaia : Temperaturile vor scădea în aproape toată țara. Unde va fi cel mai frig

Sesizarea celor trei a fost depusă la DNA, Curtea de Conturi și Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, iar luni, organele de anchetă au făcut verificări.

Directorul general al Teatrului Național din Craiova, Alexandru Boureanu, confirmă faptul că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au făcut verificări la instituția pe care o conduce.

„A venit cineva de la Parchet și a solicitat astăzi (luni – n.r.) niște documente. Sincer, colegii se mai ajută unii pe alții, mai lucrează unii la alții acasă, dar își iau de obicei libere. Eu nu știu altceva. Nu am avut acces la documentele pe care angajații le-au pus la dispoziția autorităților, așa că nu știu detalii despre plângerile lor. Lucrarea de la sala mică a fost făcută pe SEAP, cine a făcut-o trebuie să își asume. Dar lucrarea este bună. Ideea e că e un meci intern între oamenii din teatru, între cei care au fost la sindicat și nu mai sunt, sunt alte lucruri”, a declarat Boureanu.

Acesta a precizat că nu a fost în instituție în momentul în care au venit procurorii, fiind în delegație la Ministerul Culturii, însă va analiza situația, deoarece este interesat ca imaginea teatrului să nu fie afectată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.