Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperă România Instituţională - program dedicat studenţilor, lansat de IICCMER

IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) anunţă luni deschiderea programului educaţional "Descoperă România Instituţională", prin care studenţii din România vor învăţa cum funcţionează instituţiile statului în prezent, faţă de perioada regimului comunist.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, IICCMER propune participanţilor o aprofundare a rolului pe care instituţiile publice îl deţin în societatea românească şi funcţia pe care acestea o îndeplinesc în ordinea socială.

"Consider că este foarte important pentru tinerele generaţii să cunoască adevărata identitate a regimului comunist din România şi să înţeleagă cum funcţionează instituţiile statului. O parte din activitatea Institutului se reduce, în esenţă, la informarea la scară largă a cetăţenilor cu privire la ororile petrecute în comunism, însă programul Descoperă România Instituţională este o punte între trecut şi prezent, între comunism şi democraţie, între constrângere şi transparenţă - tocmai pentru că ne-am dorit ca studenţii să înţeleagă foarte clar cum este bine să funcţioneze România Instituţională. Sunt studenţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani, care nu au trăit în perioada regimului comunist, însă vor merge în mediile lor în care îşi desfăşoară activitatea şi vor împărtăşi cu ei reperele unui Stat care nu are voie să se întoarcă vreodată la totalitarism'', a declarat preşedintele IICCMER, Daniel Şandru, citat în comunicat.

Timp de patru zile, studenţi de la Universităţile din România, înscrişi în program, vor urma un tur de vizite la diferite instituţii din Bucureşti: Administraţia Prezidenţială - Muzeul Naţional Cotroceni; Guvernul României - Palatul Victoria; Institutul pentru Studierea Holocaustului în România "Elie Wiesel"; Academia Română; Societatea Română de Radiodifuziune; Banca Naţională a României; Biblioteca Naţională a României; Televiziunea Română; Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii; Palatul Parlamentului - Camera Deputaţilor; Universitatea Naţională de Apărare "Carol I"; Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; Fortul 13 Jilava.

Studenţii participanţi vor avea oportunitatea de a vizita, într-un cadru organizat, instituţiile publice amintite şi de a participa la workshop-uri, cu scopul de a înţelege diferenţele dintre sistemul instituţional din perioada comunistă şi cel prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.