Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire arheologică terifiantă în Ecuador: Cum a fost înmormântat un bebeluș mort de malnutriție

Doi bebeluși au fost înmormântați acum 2.100 de ani cu „căști” pe cap realizate din cranii de copii, după ce au murit, cel mai probabil, de malnutriție, transmite publicația Live Science, potrivit Mediafax.

Scheletele au fost descoperite într-un sit arheologic din Ecuador, numit Salango. Cei doi bebeluși, morți la o vârstă fragedă, aveau pe cap cranii de copii.

Acesta este singurul caz de acest fel cunoscut, potrivit arheologilor. Cercetătorii nu știu care este cauza morții copiilor.

„Craniile” au fost puse pe capetele bebelușilor, cel mai probabil, pe când încă mai aveau țesut pe ele, altfel nu s-ar fi fixat atât de bine, potrivit cercetătorilor. Aceștia au publicat un articol cu descoperirile în jurnalul „Latin American Antiquity”.

Vezi și: Marcel Vela, START la curățenie! Doi grei din Poliție, EXECUTAȚI dintr-O LOVITURĂ! Schimbări de trupe la vârful MAI

Misterele nu se opresc aici. Oase de la mâini au fost introduse între „căști” și craniile bebelușilor. Arheologii nu știu cui au aparținut aceste oase, potrivit lui Sara Juengst, autorul principal al articolului publicat și profesor la University of North Carolina.

Lângă scheletele bebelușilor, care avea semne care indică malnutriția, cercetătorii au descoperit figurine din piatră care reprezentau strămoși.

O erupție vulcanică a acoperit cu cenușă zona în care s-a făcut descopertirea cu puțin timp înainte de moartea copiilor. Este posibil ca acest eveniment să fi cauzat foamete în zonă, potrivit cercetătorilor, fapt care explică semnele care indică malnutriția bebelușilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.