Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire colosală: O navă olandeză din secolul XVIII a fost găsită în Kent. În jur de 250 de persoane ar fi fost la bord când nava s-a scufundat

epava

O navă olandeză de marfă a fost descoperită de arheologii marini scufundată pe coasta Ramsgate în Kent, potrivit express.co.uk.

Nava, numită The Rooswijk, s-a scufundat din cauza vremii în ianuarie 1740. Prima dată a fost descoperită de un înotător în 2005. După primele excavări, a fost acoperită. Dar în 2016, Historic England şi Dutch Cultural Heritage Agency au avertizat că vasul ar putea fi distrus de invazia moluştelor, care începuseră să avanseze către coastele britanice din Mediterana, potrivit news.ro.

Citește și: TEROARE marca RO - ALERT: Mesaje de AVERTIZARE întreaga noapte, în Timiș: cum le puteți OPRI

Cercetările arheologilor au descoperit trei cufere din lemn, care se crede că ar fi conţinut lingouri de argint pentru Indiile de Est. Ei au descoperit şi oase ale membrilor echipajului.

Pe navă s-ar fi aflat soldaţi care păzeau bunurile, copii, femei, chiar şi prostituate.

În jur de 250 de persoane ar fi fost la bord când nava s-a scufundat şi se crede că nimeni nu a supravieţuit.

Mark Dunkley, arheolog marin de la Historic England, a spus: "Această descoperire ne arată cum se trăia la bordul navei, iar rămăşiţele găsite ne ajută să înţelegem cum au murit. Ori s-au înecat, ori au murit când nava s-a scufundat sau tunurile i-au strivit". El a precizat că descoperirea este cu atât mai importantă cu cât rar poate fi găsită o epavă scufundată cu tot cu echipaj şi păstrată ca în momentul catastrofei, varianta subacvatică a ceea ce s-a întâmplat la Pompeii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.