Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire explozivă la Vaslui - O bombă de aruncător din Al Doilea Război Mondial a fost gpsită de un cetățean care săpa în curte

bomba

Un cetăţean din suburbia Viişoara a municipiului Vaslui a găsit, joi, în timp ce făcea săpături în curte, o bombă de aruncător, care datează cel mai probabil din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, elementul de muniţie era în stare de funcţionare, existând riscul producerii unei explozii.

"Echipa pirotehnică a Inspectoratului a ridicat de la locul solicitării o bombă de aruncător de mare capacitate de calibru 82 de milimetri, care era în stare de funcţionare. Elementul de muniţie a fost ridicat de la faţa locului şi transportat în condiţii de siguranţă, în depozitul special amenajat, urmând că ulterior să fie distrus", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Reprezentanţii ISU le recomandă cetăţenilor să anunţe autorităţile când găsesc astfel de elemente şi să evite manevrarea şi transportul acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.