Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire ISTORICĂ - Meteoriții prăbușiți pe pământ conțin zahărul pe care îl utilizăm zilnic

www.iflscience.com
meteorit

Meteoriții care s-au prăbușit pe Pământ în urmă cu miliarde de ani conțineau zahăr, spun cercetătorii, susținând astfel ideea că asteroizii ar putea conține anumite elemente vitale pentru viață, informează CNN.

Citește și: VIDEO Gest fără precedent la Guvern: Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a venit în conferință de presă cu un mesaj-protest

O echipă de oameni de știință internațională a găsit zahăr "bio-esențial" în meteoriți, care conțin, de asemenea, alte elemente importante din punct de vedere biologic, potrivit unui comunicat publicat de NASA marți, informează Mediafax.

Asteroizii sunt de fapt "părinții" meteoriților. Anumite teorii sugerează că reacțiile chimice care au loc în interiorul asteroizilor pot crea anumite elemente esențiale vieții.

În studiul lor, cercetătorii au analizat trei meteoriți, înclusiv unul care s-a prăbușit în Australia în anul 1969. Și alte studii anterioare au încercat să dovedească prezența zahărului în meteoriți, dar, de această dată, cercetătorii au folosit o metodă de extracție diferită pe bază de acid clorhidric și apă.

Cercetătorii au găsit zaharuri precum arabinoză și xiloză, dar cea mai importantă descoperire a fost riboza.

Riboza este o componentă care are un rol uriaș în biologia umană. Componenta chimică există în moleculele ARN (acid ribonucleic) și trimite mesaje de la ADN pentru a crea proteine în corpul  uman, potrivit comunicatului publicat de NASA.

"Este remarcabil faptul că o moleculă atât de fragilă precum riboza a fost găsită într-un material atât de vechi", a declarat Jason Dworkin, de la NASA, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.