Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire majoră. Lipsa somnului poate creşte riscul apariţiei unei boli grave

insomnie

Avertisment de ultimă oră al specialiştilor! Un studiu recent a concluzionat faptul că unul dintre factorii apariției bolii Alzheimer ar putea fi și lipsa calităţii somnului. Cercetătorii spun că şi trezirile bruşte în timpul somnului adânc joacă un rol important, potrivit The Guardian.

În cadrul studiului a fost implicat un grup de participanţi sănătoşi cu vârste cuprinse între 35 şi 65 de ani, care au fost supuşi unor teste diferite. În ambele experimente, participanţii au completat un jurnal privind nivelul odihnei pe o perioadă de cinci zile până la 2 săptămâni, perioadă în care au purtat şi senzori de urmărire a mişcării în timpul somnului.

Citeşte şi: Ministerul Sănătății: Nu vom accepta ca dreptul pacienților la medicamente ieftine să fie pus sub semnul întrebării

În cadrul nopţii petrecute în laborator, undele cerebrale ale voluntarilor au fost analizate, iar în următoarea dimineaţă subiecţii au fost supuşi unei puncţii lombare. Rezultatele conform datelor furnizate de cei 17 participanţi sugerează că întreruperea somnului adânc are un impact considerabil asupra nivelului de amiloizi.

Amiolozii sunt proteine specifice, concentrate în creierul bolnavilor cu Alzheimer, care determină afectarea funcţionării normale psihice.

Citeşte şi: Medicii trag un semnal de alarmă: LIPSA unei vitamine poate duce la apariţia CANCERULUI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.