Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire șocantă la Spitalul Județean din Târgu-Jiu: Reactivii și dezinfectanâii erau depozitați într-o magazie plină de mucegai

Reactivi și dezinfectanți au fost găsiți într-o magazie plină de mucegai a spitalului Târgu-Jiu. ITM anunță că a sesizat instanța, în timp ce conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu spune că magazia funcționează așa de 30 de ani și până acum nimeni nu a spus nimic, potrivit Mediafax.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sesizat, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, susținând că la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu nu a fost respectată sistarea depozitării de substanțe periculoase într-o magazie în care au fost descoperite nereguli grave.

Activitatea magaziei respective a fost sistată în urma unui control făcut în perioada 14-18 octombrie. Inspectorii au găsit atunci în magazie mucegai și improvizații la instalația electrică, însă tot acolo era depozitați reactivi și dezinfectanți.

„Inspectorii de muncă au dispus sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase într-o magazie improprie din punct de vedere al normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. Angajatorul care deţine clădirea a fost sancţionat cu cinci amenzi în valoare totală de 22.000 de lei. Deficienţele constatate erau legate de defecte la acoperişul depozitului, improvizaţii la instalaţia electrică, măsuri deficitare în caz de incendiu şi al depozitării agenţilor chimici", a declarat, Neli Matei, purtătorul de cuvânt ITM Gorj.

Vezi si: SURSE Acord la nivel înalt pentru comisarul european al României

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Gigel Capotă, spune însă că a primit decizia de sistare cu întârziere.

Gigel Capotă a declarat, că a primit în 29 octombrie un proces verbal prin care era anunțat că s-a sistat activitatea magaziei din 21 octombrie.

Managerul spune că a cerut să i se spună clar ce înseamnă sistarea activității, respectiv dacă poate lua substanțele de acolo sau nu, dar nu a mai primit răspuns.

„Ca să auzim astăzi că au fost iar astăzi pe acolo, iar au făcut poze, că erau niște dezinfectanți. Erau, normal, până nu îmi spui ce să fac cu ei. Sunt niște soluții care sunt în sticle de plastic. Nu ei sunt cei care stabilesc dacă sunt și cum sunt. Ca să aud acum că au făcut și penal. Foarte bine. Să vedem ce se întâmplă. SJU nu este un butic în stradă, să intre peste ei grămadă. Te prezinți. Este un registru unic de control, vorbești cu conducerea. De unde, ei sunt Dumnezeu pe pământ. În 20 de ani au dormit, nu au văzut în ce condiții. Acum, când lucrurile încep să meargă, să se miște, găsesc ei o magazie care, 30 de ani, tot așa a funcționat", a declarat Gigel Capotă.

Surse din cadrul ITM Gorj au declarat, că vineri a fost depusă o sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, pentru că nu s-a respectat sistarea activității magaziei, măsură care a fost dispusă în urma unui control la spital. Potrivit acelorași surse, dezinfectanții au nevoie de un loc foarte bine ventilat și nu pot fi ținuți în acea magazie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.