Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire REVOLUŢIONARĂ a chimiştilor: senzor pentru CALITATEA alimentelor

mezeluri mancare alimente

Chimiştii americani au făcut recent o descoperire revoluţionară! Specialiştii au creat un senzor portabil din hârtie, care ne poate spune când mâncarea nu mai este comestibilă. Tehnologia poate uşura detectarea toxinelor şi bacteriilor.

Senzorul a fost creat în laboratorul de chimie al universităţii americane Clarkson, acolo unde profesor este şi cercetătorul român Silvana Andreescu.

Conţine particule anorganice care, în momentul în care interacţionează cu substanţe toxice, îşi schimbă culoarea. Senzorul poate detecta, spre exemplu, ochratoxina A, produsă de ciuperci. Această micotoxină poate creşte în boabele de cafea sau în cereale şi dăunează creierului sau rinichilor.

Senzorul funcţionează şi la produsele cosmetice, iar în viitor ar putea fi folosit pentru depistarea E. coli sau a salmonelei.

În plus, dacă va da rezultate şi la testele următoare, ar putea fi introdus direct în etichetele produselor.

Citeşte şi: INS: Românii, mari amatori de BERE. Consumul, în creştere cu 5% faţă de anul trecut .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.