Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire ŞOCANTĂ a autorităţilor: Zeci de morţi printre migranţii găsiţi în largul Libiei

imigranti

Peste 30 de migranţi şi-au pierdut viaţa şi 200 au fost salvaţi sâmbătă, după naufragiul a două ambarcaţiuni în largul coastelor libiene, potrivit marinei subordonată guvernului de la Tripoli, citată de France Presse. Gărzile de coastă libiene au desfăşurat două operaţiuni de salvare în largul Garabulli (60 km est de Tripoli), a declarat colonelul Abu Ajila Abdelbarri, un responsabil al gărzii de coastă. 'Ajunşi la faţa locului, am descoperit o primă barcă pneumatică eşuată, în timp ce mai multe persoane se agăţaseră de o parte a ambarcaţiunii ", a spus el, conform Agerpres.

Citeşte şi: Sfaturi pentru bărbaţii care vor să aibă copii sănătoşi: Ce trebuie să mănânce

"Am reuşit să salvăm 60 de persoane şi să recuperăm 31 de corpuri de apă", a spus el. În jurul celei de-a doua ambarcaţiuni, erau în jur de '140 de supravieţuitori', a adăugat el, fără a preciza numărul persoanelor date dispărute. 'Condiţiile meteorologice din aceste zile par să conducă la trimiterea migranţilor spre coastele europene la bordul unor ambarcaţiuni adeseori uzate', care se luptă din greu să ajungă la destinaţie, a explicat acelaşi responsabil libian.

Citeşte şi: Banca Naţională intervine în scandalul creşterii preţurilor: Avertisment dur pentru Guvern - ce se întâmplă cu economia

Potrivit comandantului Nasser al-Gammoudi, comandantul vedetei 'Sabratha' a gărzilor de coastă de la Tripoli, '75% din prima ambarcaţiune se afla sub apă'. 'Timp de peste cinci ore am căutat alţi supravieţuitori. Apoi, atraşi de ţipete, am reuşit să salvăm o femeie', a spus el. Supravieţuitorii au fost duşi la o bază navală din Tripoli unde autorităţile libiene le-au oferit apă şi mâncare, precum şi îngrijiri medicale. Migranţii interceptaţi sau salvaţi de gărzile de coastă libiene sunt de regulă trimişi în centre provizorii în vederea repatrierii în ţările de origine, dar aceştia aşteaptă uneori aici trimiterea acasă o perioadă îndelungată, în condiţii precare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.