Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire șocantă în Lacul Morii: Cadavru măcelărit și înfășurat într-un covor. Criminalul, adus în țară după 33 de ani de căutări

Lacul Morii

Un cetăţean srilankez căutat de autorităţi după ce a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru săvârşirea unui omor în anul 1991, în Bucureşti, a fost adus în ţară, a anunţat, marţi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

 

"După 33 de ani de căutări, un fugar periculos a fost adus astăzi (marţi - n.r.) în ţară! Kumarasamy Navaneethan este un cetăţean srilankez, aflat pe lista celor mai căutaţi infractori. A fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru săvârşirea unui omor în anul 1991, în Bucureşti. A reuşit să fugă din ţară şi să se ascundă mulţi ani. Ca urmare a unei bune colaborări între Poliţia Română şi germană, a fost prins în Germania. Iar acum scurt timp a fost preluat de o escortă de la ANP pentru a fi dus la Penitenciarul Rahova. Toţi fugarii să ia aminte: nimeni nu e mai presus de lege. Şi, într-un final, vor executa pedeapsa într-un penitenciar din ţară", a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

La începutul lunii ianuarie, Poliţia Română anunţa că un cetăţean srilankez, de 52 de ani, a fost depistat în localitatea Moers, Germania, în urma schimbului de informaţii realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - IGPR cu Biroul Sirene Germania. Bărbatul fusese condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor comise în anul 1991.

Bărbat măcelărit, înfășurat în covor și aruncat în Lacul Morii

 

"În fapt, în decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetăţean străin, după care l-a legat şi înfăşurat în covorul din locuinţa sa, situată în Bucureşti, şi l-a transportat în cartierul Crângaşi, aruncându-l în Lacul Morii. Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare", arăta IGPR, într-un comunicat de presă.

Pe 14 octombrie 2013, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informaţii Schengen pe numele bărbatului, cetăţean srilankez, solicitându-se arestarea lui în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

"În perioada 13 octombrie 2023 - 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informaţii că persoana se află pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date şi informaţii cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză", arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.