Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire șocantă pe aeroportul din Paris: Pasager clandestin găsit în trenul de aterizare, în stare critică

acnusa.fr
aeroport orly

Descoperire șocantă pe aeroportul din Paris: Pasager clandestin găsit în trenul de aterizare, în stare critică

Un tânăr aflat în "hipotermie severă" a fost descoperit pe aeroportul Paris-Orly în trenul de aterizare al unui avion care venea din Algeria, au anunţat joi surse concordante, informează AFP, potrivit Agerpres.

Bărbatul a fost descoperit la finalul dimineţii în trenul de aterizare al unui avion al companiei Air Algerie, care sosise pe Paris-Orly la ora 10.14 de la Oran, a precizat parchetul competent pentru AFP.

Bărbatul în cauză nu avea documente de identitate, vârsta sa fiind estimată între 20 şi 30 de ani, potrivit aceleiaşi surse.

El a fost transportat la spital în stare gravă, a precizat parchetul, adăugând că Jandarmeria transporturilor aeriene (GTA) se ocupă de anchetă.

Anterior joi, o sursă aeroportuară declarase că tânărul era "în viaţă, dar în stare de urgenţă absolută, deoarece se afla în hipotermie severă".

GTA a confirmat pentru AFP prezenţa unei "persoane grav rănite" la aeroportul Paris-Orly.

Descoperirea a fost făcută "în jurul orei 10:30-11:00", aparent în timpul unor "verificări tehnice" ale avionului, a indicat o sursă apropiată cazului, confirmând că bărbatul, care a fost "transportat la spital de către pompieri", "nu era mort".

La altitudinea de croazieră a avioanelor comerciale, de 12 kilometri, temperatura aerului scade sub -50 de grade Celsius, iar lipsa de oxigen poate fi fatală.

Potrivit statisticilor la nivel mondial ale Administraţiei Federale pentru Aviaţie din SUA (FAA), citate în ianuarie 2022 de publicaţia New York Times, între 1947 şi 2021, 132 de persoane au încercat să călătorească clandestin ascunzându-se în trenurile de aterizare ale aeronavelor.

O sută două au murit, rata de mortalitate fiind de 77%, potrivit aceleiaşi surse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.