Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire uluitoare în Germania: 600 de artefacte, din care unele vechi de 5.000 de ani

arheologie

Arheologii dintr-o echipă de cercetători din sudul Germaniei au descoperit sute de artefacte datând din perioade diferite de-a lungul unui interval de 5.000 de ani din istoria omenirii, a informat joi un birou regional, potrivit DPA.

Obiectele, cele mai vechi dintre acestea datând, se pare, din 2.800 î.e.n., au fost dezgropate pentru prima dată de muncitorii care lucrau la îmbunătăţirea protecţiei împotriva inundaţiilor de-a lungul unui mal al Dunării, în apropiere de oraşul bavarez Mariaposching, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Cozmin Gușă aruncă bomba: Să-mi confirme dacă este adevărat că este homosexual. Am o serie de informații în acest sens!

Printre artefacte, circa 600 de obiecte în total, se află o gamă de unelte din viaţa de zi cu zi, arme şi ustensile, dar şi obiecte rare destinate ritualurilor funerare.

Artefactele, în principal din ceramică, os sau metal, sunt în prezent curăţate şi înregistrate pentru a putea fi apoi depozitate.

Oficiul landului Bavaria pentru Protecţia Monumentelor a precizat, într-un comunicat, că artefactele se află într-o stare ''extrem de bună''.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Mathias Pfeil, directorul instituţiei, a precizat că descoperirile oferă informaţii despre structura aşezărilor umane într-o zonă intens populată, pe parcursul unor perioade diferite din istorie.

Printre descoperiri, se numără dovezi ale existenţei unei aşezări în întregime necunoscute până în prezent, datând dintr-o perioada cuprinsă între anii 800 e.n şi 1.000 e.n, care includ fundaţii ale caselor, dar şi gropi şi obiecte zidite folosite pentru coacerea alimentelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.