Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire UNICĂ în istoria omenirii: Cum vor REVOLUȚIONA chimiștii americani tehnologia

www.jurnalul.ro
oameni de știință, experiment

Oamenii de știință de la Universitatea Harvard, într-un proces extraordinar al alchimiei moderne, au reușit să producă o cantitate mică din ceea ce considerat cel mai rar și cel mai valoros material de pe planetă.

Descoperirea ar putea duce către o revoluție în tehnologie, îmbunătățind aproape orice inovație electrică, de la calculatoare foarte rapide, trenuri de mare viteză sau automobile.

Potrivit revistei Science, citată de The Independent, descoperirea ar putea oferi umanității șansa să exploreze spațiul cosmic așa cum nu s-a mai întâmplat niciodată. Important este ca oamenii de știință să afle dacă metalul este stabil la temperaturi și presiuni normale.

Citește și: Un mare actor de la Hollywood a fost ARESTAT în urma unui protest anti-Trump - VIDEO

Profesorul Isaac Silvera, care a făcut descoperirea împreună cu Dr. Ranga Dias, a afirmat că: "Acesta este Sfântul Graal al fizicii de înaltă presiune. Această mostră de hidrogen metalic este prima de pe Pământ, astfel încât atunci când te uiți la ea, te uiți la ceva care nu a mai existat până acum."

În momentul de față bucata mică de metal poate fi văzută doar prin intermediul a două diamante, care au fost folosite pentru a zdrobi hidrogenul lichid la o temperatură mult sub punctul de îngheț. Cantitatea de presiune necesară a fost uriașă - mai mare decât cea din centrul Pământului.

În cazul în care hidrogenul metalic este stabilizat, eforturile omenirii în explorarea sistemul nostru solar ar cunoaște un salt fără precedent. Metalul ar putea oferi o formă de combustibil pentru rachete, de aproape patru ori mai puternică decât cel utilizat în prezent. "Este nevoie de o cantitate foarte mare de energie pentru a face hidrogen metalic", a spus profesorul Silvera.

”Dacă ar fi convertit din nou, în hidrogen molecular, toată energia ar fi eliberată, fiind astfel posibilă construcția celei mai rapide rachete din istoria omenirii. Ar fi o revoluție în acest domeniu. Ar permite cu ușurință explorarea planetelor” a mai adăugat profesorul precizând din nou că realizarea este una ”extraordinară”.

Cu toate acestea, unii oameni de știință sunt de părere că hidrogenul metalic ar putea fi instabil pe suprafața sa și astfel s-ar dezintegra treptat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.