Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DESCOPERIREA care schimbă tot ce se știa - Virusul COVID-19 a fost găsit în Italia în analizele unui copil făcute în noiembrie 2019

mediafax.ro
test COVID-19

Sars-CoV-2 a fost prezent în Italia deja din noiembrie 2019, cu trei luni înaintea pacientului zero” din Codogno. Acest lucru este demonstrat de tamponul orofaringian al unui copil de 4 ani, dus la urgențe atunci cu simptome respiratorii și vărsături, anunță MEDIAFAX.

A doua zi, pe pielea copilului au apărut pete de rujeolă, dar nu aceasta a fost boala infecțioasă care l-a afectat.

Tamponul, analizat ulterior, a arătat că motivul îmbolnăvirii copilului a fost coronavirusul, cu cel puțin trei luni înainte de apariția oficială a virusului în Italia, cu așa numitul „pacient zero” din Codogno.

Potrivit Corriera della Sera, acest lucru a fost dezvăluit de un studiu realizat de Universitatea de Stat din Milano, publicat în revista Emerging Infectious Diseases.

Citește și: Decizia neașteptată luată de Eugen Tomac: Mi-am depus demisia din funcția de președintele al PMP .

„Ideea a fost de a investiga ulterior toate cazurile de boală exantematoasă identificate în Milano de rețeaua de supraveghere a rujeolei și rubeolei în perioada septembrie-februarie, rezultate negative în investigațiile de laborator pentru rujeolă”, explică Silvia Bianchi, una din autoarele lucrării.

Infecția cu Sars-CoV-2 poate provoca simptome similare bolii Kawasaki, comune pentru alte infecții virale, cum ar fi rujeola.

Faptul că virusul circula de ceva vreme era o ipoteză plauzibilă, spun cercetătorii, având în vedere impactul brusc și violent al pandemiei.

Răspândirea lungă și nerecunoscută a coronavirusului în nordul Italiei ar putea explica, cel puțin parțial, impactul devastator și evoluția rapidă a primului val.

Studiul, coordonat de Elisabetta Tanzi, a fost realizat în laboratorul acreditat OMS (Organizația Mondială a Sănătății) pentru supravegherea rujeolei și rubeolei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.