Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperirea cercetătorilor: Câți spanioli au dezvoltat anticorpi pentru coronavirus? Adevărul despre imunizarea de grup

The Guardian
coronavirus masca

Cercetătorii au analizat rezultatele testelor de sânge ale peste 61.000 de spanioli şi au ajuns la concluzia că doar 5% din populaţia ţării a dezvoltat anticorpi. În Madrid, procentul este în jur de 10%, în timp ce în zonele de coastă mai puţin populate, sub 3% dintre persoane au anticorpi, scrie Mediafax.

Un nou studiu arată că realizarea aşa-numitei imunităţi de grup faţă de noul coronavirus poate fi „de neatins”.

Augustin Zegrean dă de pământ cu Ludovic Orban, după atacul la CCR:Ori facem stat de drept și respectăm toate regulile statului de drept, ori ne jucăm de-a țara

Cercetătorii au descoperit că doar cinci procente din populaţia Spaniei a fost până acum infectată cu SARS-CoV-2 şi a creat anticorpi, scrie Daily Mail.

Acest număr nu este nici pe departe suficient pentru a se crea imunitatea de grup şi virusul să nu se mai poată răspândi. De asemenea, rezultatele studiului arată că 95 la sută dintre spanioli rămân susceptibili de a contracta COVID-19.

Autorul principal al studiului, dr. Marina Pollán, director al Centrului Naţional pentru Epidemiologie din Spania, a declarat pentru CNN că posibila rată pentru imunizarea de grup ar putea fi în jur de 60%, dar nu suntem nici măcar aproape de a o atinge.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.