Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DESCOPERIREA unui cercetător din Iași: Formele grave de COVID-19 pot fi prevenite prin exerciții fizice

coronavirus COVID 19

Bogdan Hagiu, conferenţiar universitar și cercetător din Iași, a studiat impactul sportului asupra infecţiei COVID și spune că a ajuns la concluzia că formele grave ale bolii pot fi prevenite cu exerciţii fizice făcute moderat. Sunt recomandate exerciţiile fizice de anduranță, anunță MEDIAFAX.

Sportul nu îi ajută doar pe cei care vor să arate bine, ci protejează și împotriva viruslui COVID-19.

Bogdan Hagiu, medic şi conferenţiar universitar la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Iaşi, spune că pot fi prevenite formele grave de COVID-19, dacă exerciţiile fizice simt făcute moderat.

Citește și: Avertisment dur! Doctor: ‘Vor fi și situații în care unii părinți își vor trimite copii la școală chiar cu febră’

Medicul spune ca mişcarea îmbunătăţeşte funcţionalitatea mitocondriilor, organitele celulare care produc energie în corp. Acestea sunt primele atacate de virus şi pot duce la forme grave ale infecţiei cu COVID.

Sunt recomandate exerciţiile fizice făcute acasă, la sală sau afară, cu greutatea corpului, cele mai eficiente fiind cele de anduranţă: alergat sau bicicletă.

Exagerarea nu este indicată.

„Excesul de efort fizic, supra-antrenamentul, s-a observat: creşte uşor riscul de a contacta boala”, spune Bogdan Alexandru Hagiu, conferenţiar universitar Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Iaşi.

Întrebat dacă atleţii, sportivii, sunt mai expuşi de a contacta boala, profesorul a răspuns că primele observații au demonstrat acest lucru.

„Primele observaţii, da. Efortul respiraţiei, pătrundea virusul mai adânc în plămâni. Este vorba de creşterea cortizolului”, a explicat profesorul.

Citește și: Ludovic Orban îl face praf pe Alexandru Rafila: ‘Niciodată un guvern nu poate să impună aşa ceva’

„Trebuie să le executăm corect, să avem o dozare normală. Anduranţa este rezistenţă cardio-vasculară sau neuromusculară. Pot lucra în sală, cu greutatea corpului afară. Avem parcuri pentru fitness, pajişti unde putem alerga”, este sfătul lui Mihai Moroşanu, antrenor de fitness.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.