Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Desenele lui Dem Demetrescu transformă Pasajul Universității de la București într-un spațiu al basmului în luna august

pmb.ro
Punctul de Informare Turistică amenajat în Pasajul Universităţii

Desenele lui Dem Demetrescu transformă Pasajul Universității de la București într-un spațiu al basmului în luna august, arată MEDIAFAX.

Citește și: Anunț făcut de Ministerul Educației! Încep inspecțiile .

Dem Creativ a pregătit o adevărată călătorie prin România poveștilor ilustratorului Dem Demetrescu, în Pasajul Universității din București începând cu 1 august până pe 30 septembrie 2019. În inima orașului, Argo Art creează un proiect cultural interactiv și îi provoacă la joacă atât pe bucureștenii care visează la călătorii cât și pe turiștii care vizitează Capitala.

„Călătorie prin lumea lui Dem” invită la o experiență inedită, care combină lucrări originale din colecția DEM, animate în realitatea augmentată, și, ca supriză, la final, o „vânătoare de comori” cu premii.

Citește și: Noi dezvăluiri făcute de unchiul Alexandrei! ‘A fost amantul unei judecătoare’

Dem Demetrescu este ilustratorul care a scris istorie în grafica românească, între anii 1930 – 1970. Vizitatorii vor descoperi România anului 1937 pe harta originală pe care Dem a desenat specificul fiecărui județ, cu măiestrie și umor.

Cu aplicația ArtiVIVE, care se poate descărca gratuit pe Android sau IoS, câteva regiuni prind viață în animații care se pot urmări pe smartphone sau tabletă.

„Activitățile interactive, digitalizate, sunt o tendință consacrată în spațiile publice din marile capitale europene. Călătoria prin lumea lui Dem, în Pasajul Universității, este o abordare modernă a unor elemente de tradiție din cultura noastră românească. Este o modalitate originală de a-i încuraja pe copii și pe adolescenți să găsească cele mai pitorești locuri din țară, mai întâi prin joacă. Vrem ca, astfel, să le stârnim interesul să călătorească pentru a vedea și în realitate acele zone, cu ochii lor. Digitalizarea hărții lui Dem Demetrescu este abia la început. Am reușit, deocamdată, să animăm cu aplicația ArtiVIVE trei județe. Ne dorim un parteneriat care să ne permită să animăm întreaga hartă, astfel încât să devină un instrument de educație prin joc și de promovare a turismului intern, pentru generația tânără” spune Adrian Buga, fondatorul Dem Creativ.

Citește și: Adrian Năstase aruncă-n aer cazul crimelor din Caracal! Adevărul din spatele cortinei

Pasajul Universității va fi populat și cu cele mai îndrăgite personaje din poveștile lui Dem, „Dacă numeri pân’ la zece”, „Circul din Pădure”, „A.B.C. în Chipuri și Cuvinte” și „Capra cu trei iezi”. Cei care au copilărit cu personajele sale și care acum, sunt părinți sau bunici, au ocazia să retrăiască aceste amintiri alături de nepoții sau copii lor. La fiecare poveste, vizitatorii vor găsi întrebări și provocări amuzante. Cei care vor trimite răspunsurile pe pagina de Facebook sau site-ul Dem Creativ vor participa la o tombolă cu premii.

Inițiativa „Călătorie prin lumea lui Dem în Pasajul Universității” este susținută de HeidelbergCement Romania. Animația digitală a hărții este realizată de ArtiVIVE.

Citește și: Ultimatumul dat de Alexandru Cumpănașu: ‘Până mâine’

Dem Creativ este o platformă dedicată copiilor de la 3 la 93 de ani. Timp de 10 ani, o echipă de istorici de artă, critici de film, cercetători, antreprenori, graficieni, editori, toți iubitori ai creației ilustratorului Dem Demetrescu, i-au căutat operele în arhive, biblioteci și în colecțiile de artă ale muzeelor. Datorită efortului lor, astăzi fondul Dem Demetrescu cuprinde peste 1000 de lucrări ‒ schițe, desene, planșe, gravuri, acuarele, fotografii, diafilme și filme. Prin activitățile și proiectele propuse, Dem Creativ vrea să inspire și să bucure noi generații, readucând lucrările lui Dem Demetrescu în spațiile dedicate celor mici - creșe, grădinițe, școli, dar și în galerii de artă, muzee și spații neconvenționale pentru evenimente culturale și artistice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.