Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Desfășurare impresionantă de forțe în Peninsula Coreea: Aliații organizează exerciții de amploare pentru a pune PRESIUNE pe Phenian

www.deschide.md
soldați americani

Japonia va organiza luni şi marţi împreună cu forţele americane şi sud-coreene exerciţii militare de detectare a rachetelor, au anunţat duminică responsabili japonezi, într-un context de ameninţări balistice nord-coreene, transmite AFP.

Anunţul celui de-al şaselea exerciţiu de acest gen la care participă celei trei ţări cu începere din 2016 a fost făcut la mai puţin de două săptămâni după un nou tir efectuat de Phenian cu o rachetă balistică intercontinentală care s-a prăbuşit în mare în largul coastelor Japoniei.

Citește și: Protestele de amploare din România au făcut valuri puternice și în presa internațională: Ce au scris marile publicații despre manifestațiile anti-Guvern

Exerciţiile se vor desfăşura în apele din apropierea Japoniei, a făcut cunoscut ministrul nipon al apărării, Itsunori Onodera, vizitând o garnizoană din nordul arhipelagului.

Ele urmăresc "antrenamentul în urmărirea unui obiect şi schimbul de informaţii între cele trei ţări", a declarat sub acoperirea anonimatului un responsabil din cadrul Ministerului Apărării de la Tokyo, conform Agerpres.

Citește și: Tensiune enormă între Turcia şi Israel. Erdogan: 'Stat terorist care omoară copii'

În ultimii doi ani, tensiunile au crescut treptat în regiune din cauza accelerării programelor nucleare şi balistice ale Coreii de Nord, condamnate de comunitatea internaţională, mai ales după ce în septembrie Phenianul a realizat al şaselea test nuclear.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.