Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Desfăşurare impresionantă de forţe la parada de 1 Decembrie: Militari din ţări aliate sau partenere, aeronave, tehnică militară de luptă şi armament

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam militari defilare armata

Aproximativ 3.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa vineri la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat MApN transmis miercuri Agerpres, la manifestare vor participa peste 300 de militarii străini din Bulgaria, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina.

'Comandantul paradei este generalul-locotenent Adrian Tonea, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării. În urmă cu 100 de ani, bunicul său îşi făcea datoria faţă de ţară pe câmpurile de luptă ale Primului Război Mondial, iar tatăl său, în cel de-Al Doilea Război Mondial, a parcurs prin luptă drumul de jertfă şi glorie al Armatei Române', arată MApN.

Şi în acest an vor fi prezenţi pentru a marca ziua de 1 Decembrie militari răniţi în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan. Din cadrul detaşamentului fac parte şi militari răniţi care au participat la jocurile militare paralimpice Invictus 2017 din Canada, unde au obţinut rezultate deosebite. Tot pentru a marca Ziua Naţională, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I va avea loc, vineri, începând cu ora 8,00, o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori. Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Pentru buna desfăşurare a Paradei militare organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră Bucureşti a dispus măsuri pentru asigurarea fluenţei în trafic şi informarea conducătorilor auto asupra restricţiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie. Parada militară va putea fi urmărită şi online, accesând paginile: ArmataRomâniei (www.armataromaniei.ro/VoceaArmatei.php), VoceaArmatei (www.facebook.com/VoceaArmatei/app/190322544333196) sau Presamil (presamil.ro/vocea-armatei).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.