Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Năsui arată cu degetul către Parlament când e întrebat despre desfiinţarea pensiilor speciale: Nu e consens în coaliţie

epochtimes-romania.com
Claudiu Năsui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat, marţi, că nu există consens în coaliţie pentru desfiinţarea pensiilor speciale. Năsui afirmă că USR PLUS îşi dorete eliminarea acestora, dar, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze o majoritate de 51%, anunță news.ro.

”E o coaliţie la guvernare şi e o coaliţie care nu are consens pe subiectul pensiilor speciale. Am reuşit să desfiinţăm pensiile speciale ale parlamentarilor. A fost maximul ce se putea face… Sunt sub 3% din pensiile speciale, e infim, dar, ca să elimini pensiile speciale, ai nevoie de majoritate 50% +1. Nu există 50% +1 acum în Parlament care să vrea (...) E o chesiune şi de justeţe, etică, morală, că toţi cotizăm la fel, dar unii primesc mai mult”, a declarat Claudiu Năsui, marţi seară, la B1 TV.

Acesta a aprciat că trebuie să fie ”presune mare” pentru desfiinţarea pensiilor speciale.

”Noi, ca USR-PLUS, ceea ce putem face e să începem această curăţenie, să oprim aceste sinecuri, unde se poate, prin Ordin de ministru. Ca să schimbi o lege sau să dai OUG e nevoie de coaliţie majoritară. Uitaţi-vă şi la votul pe pensiile parlamentarilor, cine cum a votat, să vedeţi cât de greu se găseşte consensul. (…) Trebuie cu cei 15% pe care-i avem să mobilizăm 51% din voturi”, a adăugat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.