Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deși cazurile de COVID-19 sunt în creștere, mii de israelieni au participat la evenimente LGBT

Inquam Photos / Octav Ganea
protest LGBT

Mii de persoane purtând măşti au participat duminică seară la mai multe evenimente LGBT în Israel, unde numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou după relaxarea măsurilor de izolare.

Din cauza reglementărilor sanitare impuse în timpul pandemiei, poliţia israeliană a limitat numărul de participanţi la fiecare miting, iar marşurile tradiţionale au fost interzise, notează France Presse.

La Tel Aviv, participanţii s-au adunat în Piaţa Rabin pentru un concert de vedete ale muzicii locale, inclusiv o fostă câştigătoare a Eurovisionului, cântăreaţa transgender Dana International, potrivit Agerpres.

Citește și: Sărbătoare mare - Sfinţii Petru şi Pavel, patronii spirituali ai penitenciarelor. Ce spune tradiția populară că se întâmplă de Sînpetru

Poliţia a mobilizat forţe importante, în special la Ierusalim, unde un evreu ultraortodox a atacat participanţii la Gay Pride în 2015.

La 30 iulie 2015, Shira Banki, o adolescentă, a fost ucisă prin înjunghiere de Yishai Shlissel. Alte şase persoane au fost rănite.

Duminică, poliţia a arestat 27 de persoane înainte ca mitingul să înceapă la Ierusalim, "pentru a evita orice incident", potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei.

Câteva sute de persoane au ţinut un minut de reculegere în memoria adolescentei Shira Banki şi "tuturor victimelor homofobiei".

Adunări au fost organizate de asemenea în oraşele Haifa (nord) şi Beersheva (sud), evenimente ce au avut loc sub titlul comun "Revoluţia nu s-a terminat".

Data de 28 iunie a fost aleasă pentru a marca a 50-a aniversare a primului Gay Pride, care a avut loc în iunie 1970 la New York.

Participanţii la diferitele evenimente de duminică purtau măşti, obligatorii în locuri publice. Peste 2.000 de amenzi au fost aplicate în ultimele zile în ţară celor care nu au respectat regulile.

Până de curând, Israelul se lăuda cu gestionarea pandemiei cu mai puţin de 20.000 de bolnavi şi 300 de morţi la nouă milioane de locuitori, o rată de decese scăzută comparativ cu ţări din Europa şi America.

Dar, odată cu măsurile de relaxare, numărul persoanelor contaminate a început să crească din nou.

Şase deputaţi care recunosc deschis că sunt gay au fost aleşi în parlament, un record pentru o ţară considerată unul dintre pionierii drepturilor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgender), dar unde homosexualitatea rămâne tabu în mediile religioase.

La Ierusalim, oraş sfânt pentru evrei, musulmani şi creştini, comunitatea gay este mai greu acceptată decât la Tel Aviv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.