Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Designerul Hedi Slimane preia conducerea artistică a casei de modă Céline

the guardian
hedi slimane

Designerul francez Hedi Slimane, pionier al aspectului skinny la Dior şi Yves Saint Laurent, a fost numit director artistic, de creaţie şi imagine la Céline, funcţie pe care o va ocupa începând de la 1 februarie, a anunţat duminică Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), compania care deţine casa de modă, scrie The Telegraph, potrivit news.ro.

Slimane va prezenta prima sa colecţie pentru casa de modă franceză în septembrie 2018.

„Sunt încântat să mă alătur lui Bernard Arnault (preşedintele LVMH şi preşedintele consiliului de administraţie al companiei franceze, n.r.) în această misiune fascinantă pentru Céline. Abia aştept să mă întorc în lumea interesantă a modei şi la dinamismul din ateliere”, a transmis Slimane.

Dincolo de linia vestimentară pentru femei, Slimane va coordona şi linia vestimentară pentru bărbaţi, couture şi parfumuri, precum şi colecţiile de articole din piele şi accesorii.

Potrivit AFP, LVMH i-a oferit lui Hedi Slimane control complet asupra imaginilor brandului Céline şi părţii de creaţie, pentru a îl convinge să accepte colaborarea – o concesie care îl situează pe acesta alături de Karl Lagerfeld, care lucrează cu Chanel, drept unul dintre cei mai influenţi designeri din industria modei.

LVMH îi permite lui Slimane să creeze o linie vestimentară pentru bărbaţi în cadrul companiei, care până în prezent a lansat doar articole vestimentare pentru femei.

„Sunt fericit că Hedi a revenit în grupul LVMH şi că preia controlul la casa Céline. El este unul dintre cei mai talentaţi designeri ai erei noastre. I-am admirat lucrările încă de când am colaborat la Dior Homme, pe care el l-a lansat în anii 2000, încântând criticii la nivel mondial”, a spus Bernard Arnault.

Slimane, în vârstă de 49 de ani, a fost director de creaţie la Saint Laurent în perioada 2012 – 2016, în care a schimbat numele casei de modă, i-a modificat logo-ul, i-a redefinit imaginea (fiind, de asemenea, un fotograf de succes, n.r.), a deschis un nou atelier în locuinţa lui din Los Angeles şi a abordat un nou segment de public, mai tânăr.

Hedi Slimane îi succedă creatoarei de modă Phoebe Philo, care, pe durata unui deceniu petrecut la casa de modă Céline, a devenit unul dintre cei mai apreciaţi designeri din lumea modei. Sub îndrumarea ei, Céline s-a remarcat în domeniul genţilor, pantofilor, paltoanelor, ochelarilor de soare şi bijuteriilor, precum şi al puloverelor, rochiilor şi fustelor.

Philo îşi va prezenta ultima colecţie pentru Céline în luna martie, la Săptămâna Modei de la Paris.

Deşi creaţiile lui au generat încasări de milioane de dolari pentru case de modă importante, Slimane s-a născut într-un cartier locuit de oameni din clasa de mijloc a capitalei francize, având un tată Tunisian şi o mamă cu origini italiene, care a lucrat ca croitoreasă. Iniţial şi-a droit să fie journalist, după care s-a îndreptat către modă, după ce a devenit asistent al lui Jean-Jacques Picart, unul dintre fondatorii casei de modă Christian Lacroix.

Supranumit „sultanul aspectului skinny”, Slimane a creat ţinute pentru starul rock David Bowie, a cărui siluetă skinny a dominat stilul masculine timp de peste un deceniu.

Casa de modă Céline, care are o cifră de afaceri de aproximativ un milliard de euro, a fost în fiinţată de Celine Vipiana în Paris, imediat după cel de-Al Doilea Război Mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.