Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Destinația neașteptată pentru care se bat românii e chiar o țară comunistă! Rezervările de vacanță au explodat cu peste 25%

Summer
Vacanta

Fenomen cel puțin neașteptat pe piața rezervărilor de vacanță din România. Turiștii care își permit au ajuns să se bată pe un loc de cazare într-o destinație dintr-o țară comunistă.

Cererea venită din partea turiştilor români pentru sejururi în China a crescut cu 25% în acest an faţă de 2019, conform datelor publicate, luni, de un turoperator de pe piaţa locală. Conform Dal Travel, cetăţenii români au nevoie de viză pentru a călători în China, iar valabilitatea paşaportului trebuie să fie mai mare de 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului. Viza de intrare se obţine de la misiunile diplomatice ale Chinei din străinătate, cu excepţia vizei de tranzit, cu valabilitate de 144 ore, care se poate elibera şi la frontieră, scrie Agerpres.

Începând cu data de 25 iunie 2018, deţinătorii de paşaport simplu pot depune cererea de viză numai la Centrul de Vize pentru China din Bucureşti.

În cursul acestui an, agenţia de turism înregistrează o creştere a cererii cu 25% faţă de 2019, ultimul an când turiştii români au putut vizita China.

Prin intermediul turoperatorului, există programul turistic "China - Marele circuit - O ţară, două sisteme!", cu perioade disponibile în septembrie (1-14 septembrie şi 15-28 septembrie), pentru destinaţii precum: Beijing, Xi'an, Guilin, Shanghai, Hong Kong şi Macao. Traseul cuprinde vizite la Marele Zid Chinezesc, Oraşul Interzis, Armata de Teracotă şi alte obiective esenţiale ale culturii şi istoriei chineze, iar tariful pentru această experienţă este de 3.460 euro/ persoană şi include transport cu avionul, cazare la hoteluri de 4 stele şi toate mesele.

De asemenea, programul "China - Tibet. Tradiţie şi civilizaţie la înălţime", organizat în perioada 20 septembrie - 4 octombrie 2023, oferă destinaţii ca: Xi'an, Golmud, Lhasa, Gyantse etc. În acelaşi timp, "China de Poveste. Poveste Chinezească cu Urşi Panda, Drumul Ceaiului, Croazieră pe Yangtze şi Amintiri din Avatar" se va desfăşura în perioada 11 - 26 octombrie 2023.

China este cea mai populată ţară a lumii, cu 1,4 miliarde de locuitori. Aici există cea mai extinsă reţea feroviară de mare viteză din lume. Marele Canal al Chinei este cel mai lung canal creat de om din lume, cu o lungime de peste 1.800 de kilometri.

Dal Travel are 23 de ani de experienţă pe piaţa turismului din România şi este membru al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.