Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii de ultimă oră după Brexit: Anunţul lui David Cameron

Gov.uk
David Cameron

Premierul britanic David Cameron a promis miercuri că va lua măsuri pentru combaterea valului de incidente xenofobe înregistrat după votul prin care compatrioţii săi au decis ieşirea ţării din Uniunea Europeană, transmite Reuters. Comunităţile musulmane şi est-europene au raportat înmulţirea unor astfel de incidente pe teritoriul Marii Britanii, în urma campaniei pro-Brexit în care imigraţia a jucat un rol-cheie.

Poliţia a anunţat că numărul acestor incidente raportate online a crescut cu 57%. 'Nu vom tolera infracţiunile motivate de ură sau orice fel de atacuri împotriva oamenilor din cauza originii lor etnice', le-a declarat premierul Cameron parlamentarilor care i-au cerut în mod repetat să le ofere susţinere cetăţenilor comunitari care trăiesc în Marea Britanie. În aceeaşi intervenţie, Cameron a subliniat că, la summitul de marţi de la Bruxelles, i-a liniştit pe liderii europeni îngrijoraţi în legătură cu incidentele xenofobe din Marea Britanie.

Criticii îi acuză pe o parte a promotorilor campaniei în favoarea ieşirii ţării din UE că au alimentat xenofobia şi rasismul prin mesajele care cereau recâştigarea controlului asupra frontierelor şi stoparea imigraţiei, pe care mulţi britanici o consideră vinovată de şomaj şi presiune pe serviciile publice. Potrivit ministrului pentru securitate, Karen Bradley, vor fi alocate fonduri suplimentare pentru combatarea infracţiunilor motivate de ură, pentru încurajarea raportării acestor incidente şi pentru securitatea instituţiilor cu risc. 'În ultimele zile am văzut grupuri de extremă dreapta implicate în marşuri organizate şi demonstraţii care seamănă divizare şi teamă în comunităţile noastre', a afirmat Bradley. 'Am văzut de asemenea grupuri de extremă dreapta distribuind online ideologie extremistă rasistă şi antisemită, împreună cu discursuri de ură vrednice de dispreţ postate pe internet în urma decesului şocant al colegei noastre Jo Cox', a mai arătat Karen Bradley.

Cu exact o săptămână înaintea referendumului, deputata laburistă proeuropeană Jo Cox a fost împuşcată şi înjunghiată mortal în circumscripţia sa din nordul Angliei. Poliţia londoneză a arestat miercuri un bărbat de 41 de ani sub suspiciunea de incitare la ură rasială, într-o anchetă legată de postări de extremă dreapta de 'natură islamofobă şi antisemită' pe reţelele de socializare, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.