Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii despre Proiectul Stării de Criză. Senator: Aceste reglementări existau și înainte, dar de acum încolo ele vor fi actualizate după standardele NATO

Facebook
Alfred Laurențiu

Acest proiect al ”situației de criză”, este un proiect de lege care urmează să fie dezbătut în Parlament, anunță senatorul PSD, Alfred Laurențiu. El susține că inflamarea opiniei publice nu are la bază ceea ce se găsește cu adevărat în acest proiect de lege:

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE anunțat ieri!

”Cel mai important lucru este că parlamentarii vor lua în considerare toate observațiile discutate public și vom ajunge în final la o reglementare adecvată situației în care se află România în prezent.

Era necesară o reglementare care să stabilească procedurile pe timp de pace pe care trebuie să le organizăm ca membri NATO, în contextul în care pentru prima oară România are un rol important pentru organizarea NATO, inclusiv pe teritoriul nostru.

➢ Faptul că avem echipamente și trupe ale altor state NATO pe teritoriul României,  acestea trebuiesc coordonate și avem nevoie de proceduri legale în acest sens, iar de o organizare de apărare avem nevoie și pe timp de pace pentru a preveni anumite posibile amenințări.

➢ În ceea ce privesc reglementările despre încorporare și mobilizare, nu se referă la situația de criză. Aceste reglementări se aplică doar în cazul unei agresiuni militare.

➢ Aceste reglementări existau și înainte în legislația de apărare, ele vor fi actualizate în acord cu ceea ce e valabil în statele NATO.

Situația de criză e o stare distinctă, care se activează pe timp de pace, în absența unei agresiuni militare împotriva României. Toate celelalte stări specifice (de asediu, de mobilizare, de război) se activau doar în cazul unei agresiuni militare. Nu e cazul României.”, susține senatorul pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.