Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii incredibile despre creierul atentatelor din Paris / VIDEO

Ies la iveală detalii incredibile despre ”creierul” atentatelor din Paris. Abdelhamid Abaaoud era dat în urmărire internațională și fusese condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crimele comise, a declarat Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve. Mai mult, din cele șase atentate dejucate de serviciile franceze, patru dintre ele fuseseră plănuite de Abaaoud.

Citeşte şi: Decizie fără precedent după atentatele din Franţa: Se închid mai multe site-uri

”Abdelhamid Abaaoud a avut un rol-cheie în atentatele de la Paris și investigațiile vor identifica clar cum anume a acționat. Știm că provine din apropiere de Bruxelles și că a venit din Siria în 2014. Ancheta va arăta și alte informații despre el. Nicio țară europeană nu ne-a informat când a ajuns în Europa. Abia pe 16 noiembrie, după atacuri, serviciile de informații ale unei țări ne-a avertizat despre posibila sa prezență.

Abaaoud era urmărit internațional și condamnat la 20 de ani pentru crimele sale din trecut. El a fost considerat responsabil pentru mai multe încercări de atacuri. De altfel, s-a stabilit și o legătură între Abaaoud și un jihadist, care a fost reținut în iulie 2013, pe când încerca să ajungă la Paris cu un pașaport suedez și să comită un atac. În iulie, la Istanbul, serviciile de informații au arestat și un posibil suspect, care a confirmat că a fost însărcinat de Abaaoud să comită un atac.

Citeşte şi: Povestea cutremurătoare a ultimei victime din Clubul Colectiv: 'Trebuia să ne căsătorim'

Sunt și alte anchete în curs care vor stabili dacă a avut un rol în atacul din trenul Thalys din această vară. Sunt cel puțin șase atacuri care au fost zădărnicite, iar patru dintre ele l-au implicat pe Abaaoud. În toate modul de operare e același”, a declarat Ministrul.

Ținta a fost ucisă și oamenii aceștia nu mai pot face rău. Europa trebuie să facă tot posibilul pentru a distruge terorismul”, a conchis oficialul francez.

Abdelhamid Abaaoud era originar din Molenbeek, Belgia. Nimeni nu știe cum a ajuns să fie militant al grupării ISIS (Staul Islamic), organizația care a revendicat atentatele de la 13 noiembrie. Vecinii lui spun că era un copil cuminte și îl știu de mic. Abdelhamid Abaaoud este fiul unui antreprenor marocan care a cumpărat o casă sărăcăcioasă în Belgia și și-a deschis un magazin second-hand pentru a-și putea întreține familia. Prietenii lui îi spuneau „Hamid”. Unul dintre vecinii lui, un bărbat originar din Serbia pe nume Dragic Zivancevic (70 de ani), își amintește că ceilalți imigranți care locuiau în zonă îl numeau pe Abdelhamid „Căpitanul”, datorită unei șepci de baseball pe care obișnuia să o poarte.

În toamna anului 2014, atunci când familia a auzit zvonul că Abdelhamid Abaaoud ar fi murit în timp ce lupta pentru ISIS, sora lui mai mare Yasmina a vrut să se asigure că este adevărat. „Ne rugăm să fie mort", a spus ea la vremea aceea. Rugămințile ei nu au fost ascultate. Abdelhamid era în viață. Se pare că ISIS a înscenat moartea teroristului, ca el să se poată infiltra din nou în Europa și să plănuiască alte atentate.

Citeşte şi: Dan Șova, ADUS CU MANDAT la DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.