Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii incredibile din scandalul scufundării navei rusești de către cargoul cu oi românești - FOTO

www.radiochisinau.ro
cargo oi romanesc

Au apărut noi informații din scandalul îscat de ciocnirea dintre o navă de recunoaștere rusească și un cargo românesc plin cu oi. Toți ofițerii de la bordul navei militare ruse "Liman”, scufundată acum o săptămână în Marea Neagră de un cargo care transporta oi românești, erau beți. Băuturi alcoolice ar fi consumat până și ofițerul de serviciu, iar pe punte, în timpul coliziunii dintre cele doua nave, s-ar fi aflat doar marinari fără experiență.

În condiții de ceață densă, apropierea cargobotului a fost observată pe radar de un tânăr marinar rus, însă prea târziu, relatează portalul Dumskaya.net, citat de Radiochisinau.ro. Cu toate acestea, el a încercat să-și informeze comandanții, însă aceștia erau beți criță și nu au reacționat în niciun fel.

În prezent, rușii dezasamblează unele echipamente. La fața locului se află nava de tractare „Seligher” și remorcherul SB-739. Ulterior, „Liman” ar urma să fie dinamitat sub apă.

Citește și: Consecințe GRAVE: Anunțul făcut de 'inamicul' lui Putin după ce a fost atacat cu o substanță chimică

Incidentul este investigat de o comisie specială a Ministerului rus al Apărării, în comun cu Serviciul Federal de Securitate (FSB). Comandantul navei rusești va fi judecat și, cel mai probabil, condamnat, , precizează sursa citată.

Conform site-ului de profil MarineTraffic.com, nava Youzarsif H plecase miercuri, 26 aprilie, din portul Midia și, în seara aceleași zile, făcuse o scurtă escală în portul Constanța. Cargoul sub pavilion Togo avea la bord 8.800 de oi și urma să ajungă în Iordania Accidentul naval s-a produs joi, 27 aprilie, în apropierea strâmtorii Bosfor.

În urma ciocnirii cu cargoul Youzarsif H, nava militară rusească Liman a suferit o spărtură sub nivelul apei și s-a scufundat. Toți cei 78 de militari ruși de la bordul navei au fost salvați de autoritățile Turciei, în apele căreia s-a produs accidentul.

Presa internațională susține că Liman, care aparținea Flotei rusești a Mării Negre, era o navă - spion. Rusia a prezentat-o oficial drept navă de cercetare și a susținut că era un vapor vechi, fără armament la bord. Totuși, potrivit unor date prezentate în exclusivitate de România Liberă, nava Liman avea la bord rachete antiaeriene. Toate cele 8800 de oi de la bordul navei cargo Youzarsif H, care a scufundat vasul militar rusesc, s-au întors în România vii și nevătămate.

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.