Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii NEŞTIUTE: Cine este bătrânul BĂTUT de protestatarii din Piaţa Victoriei - VIDEO

captura Youtube
batran batut protest

Informaţii incredibile ies la iveală în legătură cu identitatea bătrânului luat la bătaie de protestatarii din Piaţa Victoriei. În spaţiul public ar fi apărut în primă instanţă zvonuri potrivit cărora bărbatul ar fi nimeni altul decât Pavel Badea, locotenent colonel la Departamentul de Securitate al lui Ceauşescu. Acum, însă, ies la iveală care contestă speculaţiile şi scot la înaintare o altă ipoteză. Potrivit jurnalistei Ana Maria Roman, bătrânul agresat ar fi, de fapt, Nicolae Tiurbe, un renumit medic imunolog, membru al Academiei Române.

Citeşte şi: Un senator aruncă BOMBA şi anunţă o NOUĂ TAXĂ: 'Dragnea şi Tudose o pun de un CARITAS...'

"Niste indivizi raspandesc informatia in online ca batranul agresat ieri este fost sef de securitate (si ca si-ar fi pierdut statia de transmisie la protest, prin care dadea informatii). I-au dat si nume. Sustin ca este Pavel Badea, locotenent colonel la Departamentul de Securitate al lui Ceausescu. Informatia a fost sharuita deja pe zeci de conturi, pana diseara va ajunge la mii de oameni. Ceea ce este foarte grav fiindca, din nou, se manipuleaza.

Barbatul se numeste Nicolae Tiurbe, medic imunolog, specializat pe medicina nucleara. Numele acestuia apare si in cercetari publicate pe site-ul Academiei Romane. Bine-nteles, toata cariera acestui om in domeniul medicinei nu se compara cu activitatea asa zis civica a individului care l-a batut si care la 45 de ani e deja pensionat...

Citeşte şi: Veşti BOMBĂ pentru pensionari. Cifre oficiale, direct din bugetul de pensii publice

As vrea sa adaug ceva. Jurnalistii care fac "analiza" pe incident omit (intentionat sau din necunoastere) urmatoarele lucruri:

1. Tiurbe discuta cu jandarmii cand a fost intrerupt de protestatarul care il filma si transmitea in direct imagini cu el pe online. Batranul s-a enervat si l-a injurat. Agresivitatea verbala este de condamnat insa:

- Conform legii, cetatenii Romaniei au dreptul la imagine si viata privata. Adica nu ai dreptul sa faci publice imagini cu ei daca nu isi dau acordul (atata timp cat nu comit vreo infractiune) Chiar si daca sunt pe spatiul public. Asadar daca omul nu voia sa fie filmat, trebuia lasat in pace. Prin hotararea ICCJ - Facebookul reprezinta spatiu public.

2. Batranul incearca sa scape de protestatar, ii intoarce spatele si pleaca. El insa il urmareste cu camera pe drum, il jigneste inapoi, il striga, ii soune imperativ: "uita-te la mine cand vorbesc cu tine!!" Poftim? Este dreptul fiecaruia de a merge pe strada si de a refuza sa intre in dialog cu cineva. Nu e nimeni obligat sa raspunda la intrebari. Agasarea cuiva in acest fel se numeste hartuire (Art 208, cod penal)

3. Batranul se satura si da cu rucsacul. Da, a gresit. Trebuia sa grabeasca pasul si sa il lase in pace, un om sanatos la cap nu te urmareste pe strada cu camera. Insa cedeaza, da cu rucsacul si in schimb i se sparge arcada. In dosarele penale cu infractiuni de lovire, solutiile se dau in functie de TOATE aceste elemente plus... expertizele medico-legale. Inteleg ca protestatarul nu a suferit nicio rana in urma "altercatiei", scrie jurnalista Ana Maria Roman pe Facebook.

Citeşte şi: Proiect 'anti-birocraţie': INTERDICŢII noi pentru instituţiile publice. Ce SANCŢIUNI riscă funcţionarii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.