Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detaliul FRAPANT care putea scuti Italia de mii de morți - Covid-19 era prezent în canalizările din Milano și Torino încă din decembrie 2019

Elle
milano

Coronavirusul SARS-CoV-2 era prezent în canalizarea orașelor Milano și Torino încă din decembrie 2019, cu mult înainte de confirmarea primelor cazuri de infecție în Italia, potrivit unui studiu realizat de Institutul Superior de Sănătate (ISS) italian, potrivit 360medical.ro.

Citește și: Documentarea suspecților de furt de produse de lux din avioane a durat un an - Exista o schemă veche de 'lucru' iar cei nou veniți aderau la ea - surse

În cadrul studiului, experții italieni au examinat 40 de probe de ape uzate colectate între octombrie 2019 și februarie 2020.

“Rezultatele, confirmate de două laboratoare diferite cu două metode diferite, au indicat prezența ARN-ului SARS-CoV-2 în eșantioane prelevate la Milano și Torino în 18 decembrie 2019”, a precizat vineri ISS, într-un comunicat.

Citește și: CAB l-a condamnat definitiv pe ex-colonelul SRI Daniel Dragomir la 3 ani şi 10 luni cu EXECUTARE pentru TRAFIC şi spălare de bani

Alte rezultate pozitive au fost confirmate în probe prelevate din  Bologna în 29 ianuarie 2020, cu aproape o lună înainte de confirmarea primului caz de infecție cu SARS-CoV-2 în Italia, în 20 februarie, în orașul Codogno, situat aproape de Milano.

În schimb, în probele prelevate în octombrie și noiembrie 2019 și analizate de experți nu a fost descoperit ARN al SARS-CoV-2.

Potrivit institutului italian, noul studiu aduce noi informații privind începutul circulației noului coronavirus în Italia și în alte state europene.

În Franța, o echipă de medici a prezentat dovezi, la începutul lunii mai, că un pacient internat în 27 decembrie 2019 la un spital de lângă Paris era infectat cu coronavirusul SARS-CoV-2.

De asemenea, un studiu realizat în Spania a identificat ARN-ul noului coronavirus într-o probă prelevată în canalizarea din Barcelona la jumătatea lunii ianuarie – cu 40 de zile înainte de confirmarea oficială a primului caz în Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.