Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deţinerea de animale de companie, interzisă şi chiar sancţionată în Iran

caine si pisica

Deţinerea de animale de companie va fi în curând interzisă şi chiar sancţionată în Iran, scrie miercuri dpa.

Potrivit unui proiect de lege pregătit de deputaţi conservatori, plimbatul câinilor va fi pedepsit cu o amendă usturătoare, iar vehiculele care transportă câini vor fi confiscate pentru trei luni, au consemnat media iraniene.

Mai mult, în scurt timp proprietarii de locuinţe nu-şi vor mai putea închiria apartamentele deţinătorilor de câini sau pisici.

În islam, a ţine un câine în casă este considerat "murdar", dar clericii iranieni au preferat să abordeze o linie dură în privinţa tuturor animalelor de companie. Ei mai argumentează şi că plimbatul câinilor creează panică în rândul populaţiei.

Poliţia a încercat de mai multe ori să interzică complet deţinerea de câini, fără succes însă. Acum, o astfel de interdicţie este pe cale să devină lege, potrivit Agerpres.ro.

Totuşi, observatorii sunt de părere că şi dacă va exista o lege în acest sens, ea va fi ignorată de proprietarii de câini şi pisici, la fel ca tentativele precedente de a impune această interdicţie.

În ultimii ani, numărul deţinătorilor de animale de companie a crescut considerabil în republica islamică, tot mai mulţi iranieni tineri luându-şi câini şi pisici ca animale de companie, mai ales pentru copiii lor.

În consecinţă, a crescut mult şi numărul clinicilor veterinare şi al pet-shop-urilor, mai ales în capitala Teheran, dar şi în alte oraşe mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.