Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deutsche Bank caută să se redreseze pe banii șeicilor - Qatarul ar putea să îşi majoreze participaţia la banca germană

Global Look Press
qatar

Qatarul analizează o posibilă majorare a participaţiei pe care o deţine în cadrul băncii germane Deutsche Bank, informează cotidianul Handelsblatt, citând un interviu cu Yousef Mohammed Al-Jaida, directorul general al grupului de stat Qatar Financial Centre, transmite Bloomberg preluat de Agerpres.

Familia regală din Qatar deţine 6,1% din acţiunile celei mai mari bănci comerciale din Germania, iar în total emiratul Qatar deţine un pachet de 9% dintre acţiunile Deutsche Bank, în care sunt incluse şi poziţiile în instrumente derivate.

"Vom investi într-o majore instituţie financiară din Germania. Acest lucru a fost discutat pe marginea Forumului de la Doha şi va fi anunţat în curând", a declarat Yousef Mohammed Al-Jaida.

Chiar dacă nu a dezvăluit identitatea instituţiei financiare, Al-Jaida a spus doar că este vorba despre o bancă la care Qatarul are deja o participaţie.

În plus, dacă se adaugă şi faptul că directorul general de la Deutsche Bank, Christian Sewing, a fost singurul manager de top din Germania care a participat la Forumul de la Doha, este clar că toate semnalele indică spre Deutsche Bank, susţine Handelsblatt.

Cel mai mare grup bancar din Germania, Deutsche Bank, trece printr-o amplă reorganizare după trei ani consecutivi de pierderi, o retrogradare din partea Standard & Poor's şi ratarea testelor de stres derulate de Rezerva Federală americană.

La începutul acestei luni, acţiunile Deutsche Bank au scăzut la un nivel record, după ce aproximativ 170 de criminalişti, procurori şi inspectori fiscali au percheziţionat şase sedii ale Deutsche Bank din Frankfurt şi din jurul acestui oraş, pe fondul acuzaţiilor de spălare de bani.

Guvernul german caută o modalitate pentru a ajuta Deutsche Bank şi, potrivit Bloomberg, analizează o modalitate prin care să faciliteze o fuziune cu Commerzbank AG.

Discuţiile referitoare la o posibilă fuziune sunt într-o fază exploratorie şi sunt în vedere şi alte opţiuni, precum cea de a obţine noi investiţii din partea actualilor sau a unor noi acţionari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.