Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deutsche Bank și Commerzbank nu au renunțat la planurile de fuziune: Conducerile celor mai importante bănci din Germania au intensificat negocierile

negocieri

Directorii generali ai principalelor bănci germane, Deutsche Bank şi Commerzbank, au reluat discuţiile cu privire la o posibilă fuziune, informează un articol publicat, vineri, în revista germană Focus, care citează surse din apropierea discuţiilor, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea i-a pregătit întrebarea DECISIVĂ lui Tudorel Toader: când se decide soarta ministrului Justiției

Potrivit surselor, Christian Sewing, CEO-ul Deutsche Bank, şi omologul său de la Commerzbank, Martin Zielke, au avut discuţii intense în ultimele zile. Ambii manageri au primit un mandat pentru a purta aceste discuţii din partea consiliilor de supervizare ale celor două mari bănci germane, adaugă Focus.

Speculaţiile cu privire la o posibilă fuziune a Deutsche Bank şi Commerzbank s-au intensificat sub mandatul ministrului german de Finanţe, Olaf Scholz, care este un susţinător al băncilor puternice. Ambele bănci au avut dificultăţi în a reveni la o profitabilitate sustenabilă după criza financiară globală.

Săptămâna trecută, o sursă din apropierea acestui dosar a declarat că fondul american de investiţii Cerberus Capital Management, un acţionar important atât la Deutsche Bank, cât şi la Commerzbank, este deschis la ideea unei fuziuni a celor două bănci, ceea ce creşte şansele unei tranzacţii.

Cel mai mare grup bancar din Germania, Deutsche Bank, trece printr-o amplă reorganizare după trei ani consecutivi de pierderi, o retrogradare din partea Standard & Poor's şi ratarea testelor de stres derulate de Rezerva Federală americană.

Totodată, Commerzbank este, în continuare, deţinută parţial de guvernul german, după ce a beneficiat de sprijinul financiar statului în timpul crizei financiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.