Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deutsche Bank si Google Cloud au încheiat un parteneriat strategic pentru dezvoltarea următoarei generaţii de servicii financiare în cloud

Deutsche Bank

Deutsche Bank şi Google Cloud au finalizat un parteneriat strategic, multi-anual, pentru a accelera tranziţia băncii la cloud şi a genera produse şi servicii inovatoare împreună, potrivit unui comunicat al băncii, remis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, acesta este primul parteneriat de acest fel din industria serviciilor financiare, iar pentru clienţii Deutsche Bank acesta va aduce noi modalităţi de dezvoltare şi punere la dispoziţie a produselor şi serviciilor. Prin dezvoltarea mai rapidă a aplicaţiilor şi utilizarea unor instrumente avansate de inteligenţă artificială şi analiză a datelor, banca va putea răspunde cu mai multă flexibilitate şi acurateţe la cele mai actuale provocări, tendinţe şi nevoi ale clienţilor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kamara intervine sarcastic în scandalul acuzației de rasism asupra lui Colțescu: Sunt component al trupei Alb Negru. Oare am voie să mai spun așa?

DB Global Technology, centrul de tehnologie al Deutsche Bank de la Bucureşti, face parte din acest proiect tehnologic de amploare şi a început deja constituirea unei echipe locale de specialişti în tehnologii cloud.

"Astăzi deschidem un nou capitol pentru Deutsche Bank. Cu Google Cloud alături, avem un partener strategic care va contribui la accelerarea transformării noastre tehnologice, ne va permite să utilizăm datele mai inteligent şi ne va asigura un mediu flexibil şi sigur care ne va permite să oferim rapid noi produse şi servicii. Acesta este cadrul în care vom pune împreună punctele forte ale domeniului bancar şi ale tehnologiei în beneficiul clienţilor noştri", a declarat Bernd Leukert, Chief Technology, Data and Innovation Officer al Deutsche Bank şi membru în Consiliul de Administraţie.

La rândul său, Rob Enslin, preşedintele Google Cloud, a afirmat că opţiuni self-service mobile, recomandări având la bază inteligenţa artificială şi alte elemente de inovaţie vor transformă experienţa bancară pentru clienţii companii şi persoane fizice din întreaga lume.

"Parteneriatul nostru cu Deutsche Bank va genera noi elemente de inovaţie şi va transforma industria serviciilor financiare într-un promotor al tehnologiei. Deutsche Bank este un pionier în industrie şi suntem încântaţi să încheiem un parteneriat cu un lider de piaţă atât de important", a adăugat el.

În cadrul parteneriatului, se lucrează deja la câteva proiecte: noi produse de creditare care să susţină modele de "plată în funcţie de utilizare" ca alternativă la achiziţia de bunuri (asset-as-a-service); stabilirea unei interfeţe unice, intuitive, pentru clienţii persoane fizice din Germania pentru a vizualiza mai uşor gama produselor Deutsche Bank şi Postbank; extinderea platformei Autobahn, aplicaţia pentru servicii electronice pentru clienţi companii şi instituţionali, care va genera recomandări şi experienţe mai personalizate.

Citește și: Cozmin Gușă dă vina pe Traian Băsescu, pentru eșecul PMP de la alegeri! ‘Băse cel vinovat’

În etapa următoare, Deutsche Bank şi Google Cloud intenţionează să inoveze împreună cu companii de tip start-up şi fintech care pot susţine obiectivele băncii privind clienţii şi transformarea tehnologică. În plus, pentru a creşte numărul de clienţi, Deutsche Bank are în plan să adauge produsele sale Google Cloud pe Google Cloud Marketplace, ceea ce va determina o creştere a gradului de adopţie a noilor servicii şi soluţii cloud ale băncii.

"Trecerea la Cloud va permite Deutsche Bank să beneficieze de un mediu pentru aplicaţii foarte actual şi pe care îl poate gestiona în totalitate. Va creşte astfel gradul de flexibilitate şi rezilienţă, cu accent ferm pe păstrarea în siguranţă a datelor despre clienţi şi a informaţiilor despre activele Deutsche Bank. Deutsche Bank poate alege regiunile în care vor fi lansate aplicaţii, putând aplica preferinţe sau reguli privind localizarea datelor. Aplicaţiile Deutsche Bank vor cripta date statice şi în tranzit. Google Cloud va pune la dispoziţia Deutsche Bank funcţionalitatea care îi va permite acesteia să îşi gestioneze propriile chei de criptare", se mai spune în comunicatul băncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.