Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deutsche Bank vrea să 'șteargă' mega sacandalul sexual cu minore, în care era implicat Jeffrey Epstein: oferă 75 de mil. dolari pentru închiderea dosarului

Deutsche Bank

Deutsche Bank va plăti 75 milioane de dolari pentru a închide litigiul în care instituţia este acuzată că a profitat financiar din traficul sexual înfiinţat de fostul finanţist american Jeffrey Epstein, mort în închisoare, scrie AFP, citând un articol apărut miercuri în Wall Street Journal (WSJ), informează Agerpres.

Acordul urmează după un recurs colectiv iniţiat în noiembrie 2022 de o persoană - a cărei identitate nu a fost dezvăluită -, care acuza banca germană că a continuat relaţiile economice cu Epstein deşi ştia că conturile sale bancare alimentau reţeaua de trafic sexual cu minore a acestuia, notează cotidianul american.

Banca germană nu a recunoscut totuşi că a acţionat greşit, potrivit WSJ

Unul din purtătorii săi de cuvânt a refuzat să comenteze în legătură cu acest caz.

Cum a ajuns banca implicată în scandal

Jeffrey Epstein, un finanţist american care s-a sinucis în închisoare în 2019 înainte de a fi judecat, a devenit client al Deutsche Bank în 2013, după ce banca JPMorgan Chase îi închisese conturile, potrivit WSJ.

O femeie - probabil aceeaşi cu cea implicată în acest dosar -, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, şi guvernul din Insulele Virgine americane au atacat JPMorgan la sfârşitul anului 2022, reproşându-i de asemenea că a facilitat acţiunile lui Epstein, acuzat de infracţiuni sexuale asupra unor minori, permiţându-i să îşi finanţeze activităţile.

Acuzaţiile au fost respinse de JPMorgan, care a depus totuşi plângere împotriva unuia din foştii săi angajaţi, Jes Staley, considerat singurul responsabil în acest caz.

În iulie 2020, Deutsche Bank a achitat o amendă de 150 milioane de dolari impusă de DSF, agenţia de reglementare a serviciilor financiare din statul New York, pentru că nu a fost suficient de vigilentă în relaţiile cu Jeffrey Epstein.

'Recunoaştem că am comis o eroare acceptându-l pe Epstein drept client în 2013, precum şi slăbiciunile procedurilor noastre', a reacţionat la acea vreme un purtător de cuvânt al băncii.

Controverse în jurul lui Jeffrey Epstein

Jeffrey Epstein fusese condamnat în 2008 la o pedeapsă de 13 luni de închisoare pentru că adusese fete să se prostitueze în Florida. Acordul secret încheiat cu procurorul i-a permis să evite să fie urmărit de justiţia federală.

Inculpat şi arestat în 2019 pentru că organizase, timp de mai mulţi ani, o reţea din zeci de fete aflate sub controlul său şi cu care avea raporturi sexuale la numeroasele sale proprietăţi, Epstein s-a sinucis în închisoare câteva săptămâni mai târziu, înainte de a fi judecat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.