Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deutsche Bank, tranzacții suspecte în valoare de 2.000 de miliarde de dolari

Deutsche Bank

Deutsche Bank pare să fi facilitat mai mult de jumătate din tranzacțiile suspecte în valoare de 2.000 de miliarde de dolari care au fost semnalate guvernului SUA în decurs de aproape două decenii, a anunțat postul Deutsche Welle (DW), citat de CNBC.

Documente ajunse în mass-media, cunsocute drept raportul FinCEN, au arătat că între 1999 și 2017, 1.300 de miliarde de dolari din cele 2.000 de miliarde de dolari ce reprezintă tranzacții care au fost semnalate ca suspecte au trecut prin Deutsche Bank, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Ion Cristoiu: Bătălia pentru București este pentru cine va câștiga alegerile parlamentare

Documentele conțin rapoarte de activitate suspectă pe care băncile și alte instituții financiare le-au depus la Financial Crimes Enforcement Network a Trezoreriei SUA sau FinCEN. Firmele financiare sunt obligate prin lege să alerteze autoritățile de reglementare atunci când detectează activități care pot fi suspecte, cum ar fi spălarea de bani sau încălcarea sancțiunilor. Aceste rapoarte de activitate suspectă ridică îndoieli cu privire la originea fondurilor, dar nu constituie neapărat dovezi de fraudă.

Într-o declarație postată pe site-ul său web, banca germană a declarat că incidentele din documentele menționate „au fost deja cercetate și au condus la rezoluții de reglementare în care cooperarea băncii și remedierea situațiilor au fost recunoscute public”.

De asemenea, a spus că a „dedicat resurse semnificative consolidării controalelor interne”.

Citește și: Profesorii cad pe capete, la doar câteva zile de la începutul școlii: Un liceu se închide, după ce 5 cadre didactice s-au infectat

În 2015, Deutsche Bank a fost de acord să plătească amenzi în valoare de 258 milioane dolari pentru afaceri cu țări sancționate de SUA, inclusiv Iran, Siria, Libia, Sudan și Myanmar, potrivit DW. Însă documentele FinCEN sugerează că banca a continuat să transfere fonduri suspecte și după soluționarea din 2015, se arată în raport.

În clasamentul băncilor care au facilitat tranzacții suspecte se mai află JP Morgan, cu un total de peste 500 de miliarde de dolari, Standard Chartered cu aproape 200 de miliarde de dolari, Bank of New York Mellon cu circa 70 de miliarde de dolari și Barclayscu circa 20 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.