Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deutsche Bank vrea să dea afară 800 de angajați - Banca e în criză în ciuda profiturilor uriașe obținute în Rusia în 2022

Deutsche Bank

Deutsche Bank AG plănuieşte să concedieze aproximativ 800 de angajaţi din rândurile personalului superior de back-office, ca parte a obiectivului creditorului german de a genera economii suplimentare de 500 de milioane de euro (552 de milioane de dolari).

Directorul general Christian Sewing a declarat că banca va concedia aproximativ 5% din personalul senior care nu are legătură directă cu clienţii, după ce şi-a mărit obiectivul de reducere a costurilor la 2,5 miliarde de euro, relatează Bloomberg, citat de ZF.

Declaraţiile au fost oferite în cadrul unei convorbiri telefonice cu reporterii, în contextul prezentării rezultatelor din primului trimestru.

Sewing se bazează din ce în ce mai mult pe serviciile corporative şi private ale firmei pentru a impulsiona creşterea, pe măsură ce boom-ul comercial din ultimii ani se stinge, iar Europa se îndepărtează de era ratelor negative ale dobânzilor. În contextul reducerii personalului de back-office, Sewing a anunţat, de asemenea, angajări selective în cadrul băncii corporative, al băncii de investiţii şi al gestionării averilor.

Directorul financiar, James von Moltke, a declarat joi că banca are în vedere noi oportunităţi pentru a-şi stimula activitatea de gestionare a averilor în urma consecinţelor crizei Credit Suisse Group AG.

Profituri uriașe în Rusia, după îzbucnirea războiului

Profitul subsidiarei rusești a Deutsche Bank a crescut de aproape șase ori în 2022, până la 5,4 miliarde de ruble (66,42 milioane de dolari), arată documentele de audit din Rusia, cel mai recent exemplu al unui creditor străin care înregistrează câștiguri puternice pe piața rusă.

Băncile străine au intervenit pentru a lua afaceri de la creditorii ruși care au căzut sub incidența sancțiunilor occidentale radicale impuse în urma deciziei Moscovei de a trimite zeci de mii de soldați în Ucraina în februarie anul trecut.

Deutsche Bank a anunțat că își va încheia activitatea în Rusia în martie 2022, alăturându-se astfel altor creditori străini care vor părăsi țara. Aceasta își redusese deja amprenta în Rusia în ultimii ani și continuă să își diminueze riscul operațiunilor IT din Rusia, inclusiv prin relocarea personalului.

Profitul pentru această perioadă a sărit cu peste 480%, ajungând la 5,4 miliarde de ruble. Cu toate acestea, activele totale au scăzut cu 36,3%, la 81,6 miliarde de ruble.

Veniturile nete din dobânzi au sărit de peste 10 ori, ajungând la puțin peste 7 miliarde de ruble. Rusia a ridicat rata cheie la 20%, într-o măsură de urgență, după ce Moscova a lansat ceea ce numește o "operațiune militară specială", înainte de a o reduce treptat la 7,5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.