Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deutsche Telekom şi-a îmbunătăţit pentru a treia oară estimările anuale de profit, pe fondul evoluţiilor foarte bune ale diviziilor sale din SUA şi Europa

telekom

Grupul german Deutsche Telekom şi-a îmbunătăţit pentru a treia oară estimările anuale de profit, după ce vineri a raportat rezultate trimestriale peste aşteptări, pe fondul evoluţiilor foarte bune ale diviziilor sale din SUA şi Europa, transmite Reuters, citat de agerpres.

Cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii se aşteaptă acum ca profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare, excluzând cheltuielile pentru chirii (EBITDA AL), să ajungă la 38 miliarde euro în acest an, faţă de prognoza precedentă, de 37,2 miliarde euro.

În trimestrul trei din 2021, EBITDA AL s-a situat la 9,66 miliarde euro (11,05 miliarde dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 9,35 miliarde euro.

"Afacerea noastră a avut o evoluţie chiar mai bună decât ne-am aşteptat. În urma rezultatelor financiare solide din primele nouă luni din 2021, am ridicat uşor pragul pentru 2021", a afirmat directorul general Tim Höttges.

T-Mobile, divizia din SUA, responsabilă pentru trei cincimi din vânzările grupului, şi-a majorat numărul de abonaţi în urma fuziunii cu Sprint şi a dezvoltării serviciilor 5G. În trimestrul trei din 2021, numărul abonaţilor T-Mobile a crescut cu 1,3 milioane, ajungând la 106,9 milioane. Deutsche Telekom are 52,2 milioane de clienţi în Germania şi 46,4 milioane în restul Europei.

Deutsche Telekom deţine acum 48,4% din T-Mobile US, în timp ce Guvernul german deţine o participaţie de 30,5% în Deutsche Telekom.

Veniturile grupului german au urcat cu 2% în trimestrul trei din 2021, la 26,88 miliarde euro, uşor sub estimările analiştilor, de 27,15 miliarde euro.

Compania a majorat dividendele la 0,64 euro, de la 0,60 euro anul trecut.

Pe lângă creşterea numărului de abonaţi, Deutsche Telekom a beneficiat de pe urma sporirii numărului de turişti în Europa, în urma ridicării restricţiilor de călătorie, care au dus la redresarea veniturilor din roaming.

Deutsche Telekom este prezentă pe piaţa românească din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România. La data de 28 iulie 2021, Comisia Europeană a aprobat, condiţionat, acordul anunţat la 9 noiembrie 2020 între OTE şi Orange România pentru vânzarea pachetului de acţiuni de 54% pe care OTE îl deţine în Telekom Romania Communications SA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.