Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEVASTATOR Autoritățile anunță adevărata DRAMĂ cauzată de accidentul din Ungaria, în care 9 români AU MURIT

renasterea.ro
accident ungaria

Şaisprezece copii din comunele mureşene Mica şi Bălăuşeri şi-au pierdut părinţii în urma accidentului de microbuz produs marţi în Ungaria şi soldat cu nouă morţi, ei urmând să fie evaluaţi de către reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului, a declarat pentru News.ro subprefectul judeţului Mureş, Nagy Zsigmond.

“Am stabilit că în comuna Bălăuşeri, respectiv satul Vişteu, este vorba de nouă copii minori, iar în comuna Mica este vorba de şapte copii minori. Joi, la locuinţele familiilor se va deplasa o comisie formată dintr-un reprezentant al Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi doi reprezentanţi din partea Direcţiei de Protecţia a Copilului, dintre care un psiholog şi un asistent social care vor face evăluările la faţa locului, iar în urma acestora se vor întreprinde paşii următori”, a afirmat subprefectul judeţului Mureş.

Citește și: Este oficial! Câți ani va fi valabil pașaportul persoanelor majore

El a adăugat că a vorbit cu primarii celor două comune, care s-au angajat să găsească resurse pentru a sprijini familiile victimelor, unele având greutăţi financiare.

Primarul comunei Mica, din care provin patru dintre victimele accidentului, declara pentru News.ro că o familie şi-a pierdut doi fii şi nora, iar tatăl băieţilor a scăpat doar pentru că s-a întors în ţară cu maşina, nu cu microbuzul implicat în accident. De asemenea, primarul spunea, referindu-se la două dintre victimele care proveneau dintr-un alt sat, Agrişeu, că erau soţ şi soţie şi aveau şapte copii.

Citește și: Andreea Esca și alte vedete Pro TV au probleme cu legea: Cine le-a dat în judecată și ce despăgubiri se cer

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, miercuri, că toate cele nouă victime din accidentul de microbuz produs în Ungaria au fost identificate, fiind cetăţeni români, iar MAE va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

Accidentul a avut loc marţi pe drumul naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, unde microbuzul în care se aflau nouă român s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi s-a ciocnit cu un camion care se deplasa pe contrasens.

Citește și: EXCLUSIV! Jocul lui Coldea cu Liviu Dragnea. Rolul lui Kovesi – dezvăluiri care aruncă în aer scena politică! Bomba cu ceas aruncată de Cozmin Gușă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.