Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezamăgire din Parlament: vești proaste pentru doritorii de partide cu 3 membri

camera-deputatilor

Noua lege electorală prevede că în România se pot înființa partide parlamentare cu doar 3 membri. Aceasta a fost considerată o veste bună de către cei cu aspirații politice, dar din Parlament vin vești proste: degeaba își pot crea partid, pentru că restul prevederilor legale nu lasă partidele cu doar 3 membri să prindă mai multe tururi de alegeri.

”Teoretic, noi suntem pentru această lege. De obiecei, legislația pentru înființarea partidelor din România a fost mai mereu în urma legislației europene. S-a exclus mereu posibilitatea de apariție a unor partide de interes local, iar această reglementare este bine venită.

Cădem dintr-o extremă în alta, dar chiar și așa suntem de acord cu această lege. Problema este la celelalte legi, pentru că degeaba dăm noi posibilitatea unui partid să se compună din doar 3 membri.

Acel partid va fi radiat la primele alegeri, pentru că nu va reuși să aducă atât de mulți candidați cât are nevoie în fiecare localitate. Degeaba se înregistrează aceste partide mici, pentru că nu vor avea nicio șansă să joace un rol important pe eșicherul politic”, a declarat deputatul UDMR, Marton Arpad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.