Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezamăgită de guvern, asistenta medicală care a avut grijă de Boris Johnson a demisionat

smartradio.ro
Boris Johnson

O asistentă care i-a acordat îngrijiri medicale premierului britanic Boris Johnson, pe când acesta era internat cu COVID-19 la secţia de terapie intensivă a unui spital din Londra, a anunţat că demisionează, fiind se pare nemulţumită de tratamentul aplicat de guvernul britanic angajaţilor în domeniul sănătăţii, relatează marţi Reuters.

Jenny McGee, din Noua Zeelandă, a fost una dintre cele două asistente medicale lăudate de Johnson pentru îngrijirile medicale acordate în timpul şederii sale în spitalul St Thomas' din Londra, în aprilie anul trecut. El a declarat atunci că Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) i-a salvat viaţa.

Premierul britanic a afirmat că Jenny McGee şi una dintre colegele ei i-au fost alături pe patul de spital "atunci când lucrurile ar fi putut merge în orice direcţie".

Cu toate acestea, McGee şi-a anunţat demisia din NHS, criticându-l aspru pe premierul Boris Johnson şi tratamentul aplicat de guvernul său personalului medical, a relatat marţi The Guardian, scrie Agerpres.ro.

"Nu primim respectul pe care îl merităm. M-am săturat de asta. Aşa că mi-am înaintat demisia", a afirmat ea pentru un documentar Channel 4 TV, care urmează să fie difuzat pe 24 mai, citată de ziar.

Ziarul a declarat că McGee se referă la propunerea guvernului privind creşterea salarială de 1% pentru personalul NHS, pe care oponenţii politici şi sindicatele au descris-o ca fiind jignitoare pentru cei care au luptat în prima linie în timpul pandemiei.

"O mulţime de asistente au simţit că guvernul nu a fost foarte eficient - indecizia, atâtea mesaje amestecate. A fost foarte supărător", a spus McGee despre răspunsul guvernului la pandemie.

Biroul lui Johnson nu a făcut nicio referire directă la declaraţiile lui McGee, însă a afirmat că guvernul "va face tot ce îi stă în putere pentru a sprijini" angajaţii NHS.

"Suntem extrem de recunoscători pentru munca depusă de personalul NHS pe toată perioada pandemiei", a declarat o purtătoare de cuvânt. "De aceea ei au fost scutiţi de îngheţarea salariilor la nivelul sectorului public implementată ca urmare a dificultăţilor situaţiei economice create de pandemie", a mai spus oficialul britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.