Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezamăgiţi de traiul din Europa, tot mai mulţi ruşi se întorc acasă - presa

Aproximativ 150.000 de ruşi stabiliţi în afara graniţelor ţării sau plecaţi la muncă în străinătate s-au întors anul trecut în Federaţia Rusă, fiecare al cincilea dintr-o ţară membră a Uniunii Europene, relatează semioficiosul rusesc Izvestia în ediţia sa online de joi, citând date ale Ministerului de Interne rus.

Aceste cifre au fost confirmate şi de Ministerul de Externe rus, indică acelaşi ziar, adăugând că ruşii din afara graniţelor sunt încurajaţi să revină în patrie şi de facilităţile programului guvernamental de asistenţă pentru reinstalarea voluntară, informează şi agerpres.

Chişinăul este INFLAMAT după ultima măsură a Rusiei în Transnistria

Nu este vorba doar despre cei care trăiesc în ţări din CSI (Comunitatea Statelor Independente), ci şi despre cei care se instalaseră anterior în Uniunea Europeană.

Circa 30.000 de ruşi s-au întors anul trecut în Rusia din UE, dintre care unii din Cehia, Germania şi Franţa.

Potrivit Izvestia, sentimentele antiruseşti s-au amplificat în Europa după 2014, când Occidentul a acuzat Moscova de criza ucraineană, iar în media internaţionale Rusia a început să fie prezentată ca o ameninţare majoră nu doar pentru ţările occidentale, ci şi pentru lumea întreagă.

Konstantin Kosacev, preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Consiliul Federaţiei (camera superioară a Parlamentului rus - n.r.), susţine în acest context faptul că schimbarea atitudinii Occidentului faţă de Rusia este un factor evident care îi forţează pe ruşii stabiliţi în străinătate să se întoarcă acasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.