Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU DNA pregătește un nou DOSAR pentru Elena Udrea

udrea tate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a condamnat-o definitiv, marţi, pe fostul ministru Elena Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită şi abuz în serviciu. De asemenea, instanţa a respins cererea depusă de Elena Udrea privind repunerea procesului pe rol.

Este abia primul dosar din multele pe care DNA le-a întocmit pe numele fostului ministru. Însă, procurorii pregătesc o nouă lovitură pentru Udrea. Dezastrul abia începe, pentru că, dacă e să ne luăm după Ion Cristoiu, la DNA e în lucru un dosar desprins din EADS în care Elena Udrea e cap de afiș.

Citește și: Lovitură dură încasată eMag: Ce a decis instanţa – au fost RETRASE mai multe produse

”Condamnarea lui Udrea a fost una politică. DNA îi pregătește un nou dosar, desprins din celebru EADS. Reacția lui Traian Băsescu, după ce a aflat condamnarea, e destul de moale.”, a spus Ion Cristoiu la TVR 1, în emisiunea România 9, realizată de Ionuț Cristache.

Procurorii efectuează, începând de la mijlocul lunii februarie, acte de urmărire penală în vestitul dosar EADS. Informaţia a fost confirmată de un raport de activitate întocmit de lichidatorul judiciar al unuia dintre consultanţii contractaţi de concernul EADS, compania românească Vila 23 Snagov SRL, fostă Midocar Consulting SRL, raport care arată că DNA a cerut toate extrasele de cont şi contractele încheiate de această societate, în perioada ianuarie 2010 – decembrie 2013.

Citește și: Copos face o nouă mutare: În ce a investit milionarul

La sfârşitul lunii februarie, documentele solicitate au fost înaintate, în parte, Secţiei de combatere a infracţunilor asimilate corupţiei din DNA. Din documente, reiese că procurorii lui Kovesi au deschis ancheta EADS în anul 2015, deşi cercetările erau anunţate public încă din anul 2014. În 2016, sursa informaţiilor, Parchetul din Germania, a închis dosarul, din lipsă de probe.

În septembrie 2016, procurorii Parchetului din Munchen, care investigau posibile fapte de corupţie în legătură cu contractul încheiat de România cu EADS, au închis cercetările, în lipsa unor probe care să ducă la inculparea cuiva.

Citește și: S-a dat sentința în dosarul „Gala Bute”! Ce avere are singurul inculpat care a fost ACHITAT în speța în care Elena Udrea a primit 6 ani cu executare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.