Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru in China. Bursa se prabuseste! Temeri pentru o noua criza financiara mondiala

china bursa

Bursele din China continua sa inchida pe pierdere. Declinul inceput saptamana trecuta a inregistrat luni un record pentru ultimii opt ani. Bursa din China a pierdut in doar cateva ore jumatate de trilion de dolari.

Bursele din Europa au inregistrat si ele pierderi: Marea Britanie, Germania, Franta, Italia înregistrează minusuri şi de peste 1,2%.

Bursele din China au scăzut luni cu 8,48% sau 345 de puncte, chiar dacă Executivul chinez a anunţat recent o serie de măsuri menite să oprească prăbuşirea pieţei bursiere chineze.

Niciun sector nu a scăpat de acest veritabil carnagiu. Energia, industria, materialele, sistemul de sănătate, tehniologia şi telecomunicaţiile au peirdut toate peste 8%. Utilităţile, care au scăzut 7,68%, reprezintă cel mai relativ neperformant sector.

Guvernul de la Beijing le-a cerut companiilor de stat şi directorilor să achiziţioneze acţiuni, majorând nivelul titlurilor de valoare ce pot fi deţinute de companiile de asigurări şi promiţând mai multe credite pentru finanţarea tranzacţiilor bursiere. Sute de companii au oprit tranzacţionarea acţiunilor lor după ce precedentele măsuri nu au reuşit să oprească turbulenţele care au provocat de la mijlocul lunii iunie un declin de 30% al indicelui Shanghai Composite Index, scrie Agerpres.

Specialistii se tem ca acest declin al bursei din China poate aduce o noua criza financiara mondiala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.