Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru în deficitul bugetar al Statelor Unite: Cel mai mare declin din istorie

crushpixel.com
money sua

Deficitul bugetar al Statelor Unite a scăzut la jumătate în anul fiscal 2022, înregistrând cel mai mare declin din istorie, după doi ani de cheltuieli uriaşe legate de Covid-19, transmite CNBC, citat de news.ro.

Deşi este încă mare în termeni istorici, deficitul bugetar a scăzut la 1.375 miliarde de dolari, comparativ cu deficitul din 2021, de 2.776 miliarde de dolari. Dezastrul financiar ar fi fost mai accentuat dacă nu ar fi fost programul de ştergere a împrumuturilor pentru studenţi al administraţiei Biden.

Cheltuielile pentru educaţie au totalizat 639,4 miliarde de dolari pentru anul fiscal, cu 408 de miliarde de dolari mai mult decât se estima.

Anul fiscal 2022 a înregistrat venituri de 4.896 miliarde de dolari, faţă de cheltuieli de 6.272 miliarde de dolari. Datele referitoare la cheltuieli implică o scădere de aproximativ 550 de miliarde de dolari a cheltuielilor, dar o creştere a veniturilor de 850 de miliarde de dolari.

Venitul total este de departe cel mai mare pentru guvernul SUA. Deficitele au crescut în ultimii doi ani, pe măsură ce Congresul a plătit sume uriaşe pentru combaterea pandemiei. Deficitul a atins un record de 3.130 miliarde de dolari în 2020, din cauza cheltuielilor de peste 5.000 de miliarde de dolari din CARES Act şi a altor cheltuieli.

În 2019, deficitul a fost de 983,6 miliarde de dolari. Înainte de 2020, cel mai mare deficit înregistrat vreodată a fost de 1410 miliarde de dolari, în 2009, când s-a încheiat criza financiară. SUA au avut pentru scurt timp un excedent bugetar, din 1998 până în 2001.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.