Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru în Europa: Furtuna Isha face victime umane și există riscul formării unor tornade

Liam McBurney/PA
copac cazut furtuna isha

Vremea rea continuă să facă ravagii în Europa. În weekend, ninsoarea și viscolul au lovit Spania și mai multe drumuri au fost închise. În schimb, britanicii dau piept cu furtuna Isha. Zeci de zboruri au fost deja anulate în Marea Britanie, iar un bătrân a murit după ce mașina în care se afla s-a izbit de un copac căzut în urma furtunii, a anunțat poliția din Scoția.

Nordul Spaniei a fost lovit în weekend de o furtună de zăpadă care a dus la blocaje inclusiv pe câteva austostrăzi importante. Sute de oameni au rămas captivi cu mașinile în nămeți, la aproape minus 15 grade Celsius. În ajutor au fost trimise și echipaje din cadrul armatei.

Un strat gros de zapada a acoperit si o buna parte din centrul și nordul Greciei. Meteorologii anunță că viscolul se îndreaptă cu repeziciune spre sudul țării, vizată fiind regiunea Attica, unde deja ninge.

O tornadă ar putea lovi părţi vestice ale Regatului Unit, a anunţat duminică Met Office

Marea Britanie se află sub avertizări de vreme extremă din cauza furtunii Isha. Meteorologii spun că vântul puternic va afecta întreaga țară și că există chiar riscul formării unor tornade.

O zonă de „alertă pentru tornadă” a fost emisă duminică după-amiază pentru Irlanda de Nord, precum şi pentru părţi din Scoţia şi nordul Angliei, ceea ce înseamnă că o „tornadă puternică” este posibilă în aceste regiuni.

În unele regiuni din Ţara Galilor s-au înregistrat deja rafale de aproape 130 kilometri pe oră. Si zeci de zboruri au fost anulate pe mai multe aeroporturi din Regat.

Probleme au apărut și în Irlanda. Mai mulți martori au surprins momentul în care o aeronavă ratează aterizarea pe una dintre pistele aeroportului din Dublin din cauza vântului puternic.

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a anulat zeci de zboruri programate pentru luni, ca măsură preventivă, din cauza vântului puternic care însoţeşte furtuna Isha.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.