Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru în Fâşia Gaza: Şapte centre medicale, închise din cauza lipsei de combustibil

reuters
gaza, curent, israel

Şapte centre medicale din Fâşia Gaza au fost nevoite miercuri să-şi înceteze activitatea din cauza lipsei de combustibil pentru alimentarea generatoarelor, a anunţat Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană, relatează AFP. Situaţia sanitară din Gaza a intrat într-o 'fază fără precedent' din cauza lipsei de electricitate, a afirmat într-un comunicat Achraf al-Qudra, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, teritoriu condus de mişcarea islamistă Hamas, conform Agerpres.

Luni, spitalul palestinian din Beit Hanoun, în nordul enclavei, şi-a încetat activitatea din cauza lipsei de combustibil şi a anunţat transferarea pacienţilor săi către alte instituţii.

Guvernul palestinian cu baza în Cisiordania şi condus de Fatah, rivalul politic al Hamas, a acuzat mişcarea islamistă că exagerează situaţia, spunând că aprovizionarea cu combustibil continuă.

Cele două milioane de locuitori din Fâşia Gaza primesc de la reţeaua publică numai câteva ore de electricitate pe zi. Numeroase case şi servicii se bazează pe generatoare, în special spitalele.

Vremea rea din ultimele săptămâni a provocat o creştere a consumului de energie electrică şi de combustibil.

Gaza ar avea nevoie de 500 de megawaţi de electricitate pe zi, însă dispune de mai puţin de jumătate din necesarul zilnic.

Israelul a impus o blocadă strictă asupra Fâşiei Gaza pentru a putea controla Hamas, unul dintre principalii săi duşmani. Egiptul menţine închisă aproape în permanenţă frontiera cu Gaza, pe singura porţiune care nu este controlată de Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.